Monica Pop tună şi fulgeră după măsurile de relaxare și certificatele de vaccinare: „O mare greșeală medicală”

Monica Pop vine cu o reacţie acidă cu privire la certificatele de vaccinare și condiționarea participării la evenimente doar a persoanelor imunizate.

15 mai 2021, 20:48
Monica Pop tună şi fulgeră după măsurile de relaxare și certificatele de vaccinare: „O mare greșeală medicală”

Monica Pop tună şi fulgeră după măsurile de relaxare.  Medicul spune că este „o mare greșeală medicală”. Aceasta a precizat că persoanele vaccinate nu sunt ferite de virus, ci vor dezvolta doar o formă mai ușoară a bolii.

Monica Pop tună şi fulgeră după măsurile de relaxare și certificatele de vaccinare: „O mare greșeală medicală”

Monica Pop a explicat, în mai multe rânduri, că persoanele vaccinate pot transmite boala, ele fiind doar ferite de formele mai agresive ale COVID-19.

„Este o foarte mare greșeală medicală și vă spun și de ce. În primul rând, știe toată lumea lucrul acesta. Vaccinați nu înseamnă că nu pot infecta. Vaccinații pot fi infectați oricând și din ce știu eu peste 35 de mii de vaccinați s-au infectat. Vaccinarea nu are nimic cu răspândirea virusului. Deci încă o dată vă spun că un vaccinat se poate îmbolnăvi și poate răspândi boala”, a explicat dr. Monica Pop.

De altfel, Pop a reamintit că există persoane care s-au îmbolnăvit de COVID-19, în ciuda faptului că s-au vaccinat.

„Sunt foarte mulți vaccinați care s-au îmbolnăvit și atunci eu consider că certificatul de vaccinare este totalmente inutil pentru a participa la spectacole atâta timp cât orice fel de vaccinat poate fi bolnav. El prezintă la intrare certificatul de vaccin, dar el e bolnav și răspândește virusul tuturor din sală. Deci după părerea mea certificatul de vaccinare nu are ce căuta”, a adăugat ea, potrivit Dcnews.ro.

Medicul Monica Pop a făcut referire la evenimentele culturale organizate doar cu participarea persoanelor vaccinate, dar și la propunerea de organizare a evenimentelor private cu un număr nelimitat de participanți, doar dacă toți cei prezenți sunt vaccinați anti-COVID.

Invitată în emisiunea Simonei Gheorghe de la România TV, medicul oftalmolog a reiterat faptul că vaccinul protejează de dezvoltarea unor forme grave ale bolii, însă nu oferă protecţie 100%. În plus, persoanele vaccinate pot transmite virusul. În acest context, dr Pop spune că a condiţiona accesul la spectacole de un certificat de vaccinare sau de un test negativ este un abuz.

„La biserică nu sunt oameni la fel de mulţi ca la un spectacol? La biserică nu se cere certificat de vaccinare, dar la spectacol da. Vaccinul te ajută să nu faci o formă gravă, dar boala tot o poţi face. Cu ce ajută că într-o sală se spectacol intră cineva care este vaccinat şi totuşi este purtător de virus şi îl transmite?„, se intreaba medicul.

Citeşte şi: Iureş de reacţii pe reţelele sociale după ce Dana Budeanu a criticat dur facilităţile acordate de Diverta şi Curtea Veche celor care se vaccinează. Monica Pop sare în apărarea designerului