Monica Pop, un nou atac la adresa lui Vlad Voiculescu: „E noaptea minţii. A făcut o afirmaţie scelerată”

Medicul Monica Pop a criticat luni afirmaţia făcută vineri de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, legată de mărţişoare.

02 mart. 2021, 06:24
Monica Pop, un nou atac la adresa lui Vlad Voiculescu: „E noaptea minţii. A făcut o afirmaţie scelerată”

Monica Pop continuă polemica avută cu ministrul Vlad Voiculescu. Tradiţia Mărţişorului nu a fost ignorată nici la şcoală, dar nici în Parlament, deşi ministrul Sănătăţii recomanda ca acestea să fie oferite cu mănuşi.

Primul care a ”încălcat” cerinţa ministrului Vlad Voiculescu a fost chiar Ludovic Orban, care a venit în Parlament fără echipamentul de protecţie dorit de ministrul Sănătăţii şi le-a oferit flori doamnelor cu care s-a întâlnit.

Monica Pop s-a arătat revoltată de afirmaţia făcută de Vlad Voiculescu, care spunea vineri, că elevii ar trebui să poarte mănuși în timp ce oferă flori şi marţişoare cadrelor didactice.

”Doamne fereşte! Vreau să vă reamintesc că un studiu spune că pe suprafeţe nu există virus, deci nu se menţine pe suprafeţe. Cum e posibil ca tocmai ministrul Sănătăţii să nu ştie lucrul ăsta şi să facă această afirmaţie, efectiv scelerată, că trebuie mănuşi pentru oferirea unui mărţişor. Este revoltător, nu pot să cred aşa ceva. Nici de glumă nu e bună. Aţi văzut foarte bine, că a fost ridiculizat inclusiv de colegii lui de coaliţie. Nu se poate aşa ceva! Nu îmi venea să cred că s-a putut întâmpla aşa ceva şi că un om tânăr poate să spun inepţia asta.

E o tradiţie frumoasă. Copiii şi toată lumea abia aşteată ziua asta. Cum e posibil să spună aşa ceva şi să facă aşa ceva? Este absolut revoltător. Eu cred că omul acesta, pur și simplu vrea să facă rău coaliției, pentru că altfel nu îmi imaginez. Este comunicat clar că pe suprafețe nu există virusul, deci virusul acesta este cu transmitere aerogenă. Cum e posibil să spună că poate transmite viroza aceasta un mărțișor? E de noaptea minții!”, a spus medicul Monica Pop luni, la Antena 3.

Ministrul Educației a anunțat cum se va desfășura ziua de 8 Martie în școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni seara, că ziua de 8 Martie se va desfășura normal, la fel ca și cea de 1 Martie şi nu sunt luate în calcul modificări.Sorin Cîmpeanu a precizat că ziua de 1 Martie s-a desfășurat normal în școlile din România și s-a făcut tot posibilul pentru evitarea interacțiunii.

„Din această perspectivă ( n.r astăzi) a fost o situație de normalitate și, din datele pe care le avem, s-a făcut tot posibilul pentru evitarea interacțiunilor generate de această zi mai specială.

Monica Pop îl acuză pe ministrul Sănătăţii că vrea să-i compromită pe liberali: „Asta e convingerea mea”
Nu cred că s-au întâmplat, nu avem cunoștință să se fi întâmplat lucruri deosebite într-o zi specială”, a spus ministrul Educației la Digi24.

Întrebat dacă sunt luate în calcul modificări pentru ziua de 8 Martie, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a spus că nu are motiv şi nici solicitări în acest sens.

„Nu avem motive, nici semnale, nici solicitări pentru modificări pentru 8 Martie”, a răspuns Sorin Cîmpeanu sursei citate.