Monica Pop, reacţie dură asupra testelor pentru coronavirus: „E risc pentru orice pozitiv”

Monica Pop a făcut afirmații tranșante despre testele pentru coronavirus. Medicul oftalmolog nu înțelege de ce bolnavii au nevoie de două teste negative pentru a se putea externa, în timp ce la internare e nevoie numai de unul singur.

RomaniaTV.net
29 iul. 2020, 17:22
Monica Pop, reacţie dură asupra testelor pentru coronavirus: „E risc pentru orice pozitiv”

Procent de eroare recunoscut la teste! Şi nu semnificativ!

Atunci, dacă pentru externare e nevoie de două teste negative succesiv, pentru confirmare de ce nu ar trebui tot două teste, pozitive succesiv, la 24 de ore interval? Nu aşa ar fi corect?

Normal ar fi ca orice test pozitiv să fie repetat după 24 de ore. La acelaşi sau la alt laborator. Ar fi muuult mai corect şi muuult mai puţin costisitor. Şi s-ar elimina marea majoritate a erorilor!

Altfel e risc pentru orice pozitiv ca testul să fie fals şi să fie internat de sănătos! Perfect pentru a se infecta în contact cu adevăraţii pacienţi!”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi La ce vârstă se infectează cel mai uşor cu coronavirus copiii. Studiul care dă peste cap ce se ştia până acum despre COVID-19

Monica Pop, despre vaccinul împotriva coronavirusului

Monica Pop susţine că vaccinul împotriva coronavirusului nu va apărea mai repede de 10 ani. Renumitul medic precizează că un vaccin trebuie testat şi văzut dacă are efecte secundare. 

Dacă pentru HIV nu este nici acum vaccin și de când există boala asta… Deci, eu cred că nu. Și, dacă va exista, în orice caz, nu mai repede de zece ani! Dar nu e ok să vină repede, să știți. Trebuie testat și văzut dacă nu are efecte secundare. Uitați ce se întâmplă acum. E foarte important lucrul acesta!

Dacă se inventează un vaccin și el face mai rău decât virusul, am făcut ce?! Deci, nu se poate repede!„, a spus Monica Pop la Antena 3. 

Recent, un expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat că, deşi cercetătorii fac progrese în dezvoltarea vaccinurilor împotriva coronavirusului, acestea vor putea fi folosite abia de la începutul anului 2021.

Facem progrese bune. Realist vorbind, oamenii vor începe să fie vaccinaţi în prima parte a anului viitor”, a spus oficialul OMS, precizând că mai multe vaccinuri se află în faza a treia a studiilor clinice şi că niciunul nu a eşuat în privinţa siguranţei şi capacităţii de a genera un răspuns imunitar.