Monica Tatoiu a descoperit la o vârstă fragedă că suferă de o boală cruntă. Trei luni pe an pleacă în altă țară, pentru a ține afecțiunea sub control: „Am învățat să trăiesc cu chestia asta”

Monica Tatoiu este mereu deschisă și directă și nu se teme niciodată să spună lucrurilor pe nume. Recent, femeia de afaceri a vorbit despre afecțiunea cu care se confruntă de multă vreme.

23 sept. 2023, 20:48
Monica Tatoiu a descoperit la o vârstă fragedă că suferă de o boală cruntă. Trei luni pe an pleacă în altă țară, pentru a ține afecțiunea sub control: „Am învățat să trăiesc cu chestia asta”
Boala de care suferă Monica Tatoiu

Monica Tatoiu a dezvăluit că de ani buni se confruntă cu o boală pretențioasă, care nu are leac și care de-a lungul timpului i-a dat foarte multe bătăi de cap. Afecțiunea este una ereditară, pe care a moștenit-o de la tatăl ei și pe care a transmis-o și fiului ei.

De la vârsta de 24 de ani, femeia de afaceri suferă de psoriazis, o boală autoimună, care i-a făcut viața grea. La 28 de ani afecțiunea a început să se agraveze, dar acum vedeta a învățat cum să o țină sub control.

Citește și: Monica Tatoiu, despre sacrificiile făcute de-a lungul vieții, care acum îi aduc o pensie colosală de 22 de mii de lei: „N-am făcut nicio măgărie, sunt foarte deșteaptă și modestă”

Pentru a limita efectele bolii, singura variantă pe care Monica Tatoiu o are este expunerea la soare. Trei luni pe ani vedeta le petrece sub soarele din Caraibe.

„Doctorul meu nu mă lasă să stau la plajă decât în zona cu psoriazis. De aceea, trebuie să mă expun trei luni la soare, pentru că altfel sunt un fel de reptilă. Singura soluție e soarele, razele ultraviolete sunt foarte bune. De aceea, de ani buni plec în luna noiembrie în Caraibe. În general, femeile care au această afecțiune chiar suferă.

Cam 30% o au, iar boala ia forme foarte urâte. Nu te vindeci, o moștenești, în cazul meu e boală luată de la tata, iar fiul meu m-a moștenit pe mine, n-am ce să-i fac, asta-i viața și nu există tratament. Există doar unul, niște injecții, dar care-ți afectează ficatul sau altele, ca la vaccinuri. Fiul meu era disperat. Mie mi s-a declanșat la 24 de ani și țin minte cum eram la 28, o reptilă de sus până jos. Imaginați-vă o fată tânără plină de bube”, declara Monica Tatoiu, potrivit impact.ro.

Citește și: Monica Tatoiu bea câte o sticlă de șampanie la prânz, în fiecare zi: „Îl bag sub masă pe Băsescu, dar nu consum tărie”

Chiar dacă îi este greu, Monica Tatoiu spune că s-a obișnuit în cele din urmă cu boala, dar mereu are grijă când apare la televizor să ascundă afecțiunea cât de mult poate, iar pentru asta folosește niște creme speciale, în zonele în care erupțiile sunt proeminente.

„De câte ori sunt agitată, încep să mă mănânce coatele, genunchii, încheieturile, în general, la mine și gleznele. Am învățat să trăiesc cu chestia asta. A fost greu, dar sunt valuri care vin și trec. Dar, dacă stau la soare, s-a mai atenuat, măcar la coate.

La mine se vede la televizor, pentru că gesticulez, mi se văd coatele. Și mă dau cu tot felul de creme. O soluție au fost cremele cu cortizon, dar nu le recomand, pentru că cortizonul face și bine, dar și rău”, a mai spus Monica Tatoiu.