Monica Tatoiu desființează greva cadrelor didactice: „Profesorii să susțină un examen național în paralel cu elevii. Cine ia note de 10 să primească dublul salariului”

În contextul grevei declanșate de profesori, Monica Tatoiu, fost cadru didactic, îi liniștește pe părinți dându-le asigurări mediile elevilor vor fi încheiate la timp. Totodată, afacerista are convingerea că protestul nu reprezintă altceva decât „o piesă politică” și vine cu câteva soluții.

23 mai 2023, 08:41
Monica Tatoiu desființează greva cadrelor didactice: „Profesorii să susțină un examen național în paralel cu elevii. Cine ia note de 10 să primească dublul salariului”

Monica Tatoiu a predat matematică ani la rând. Femeia de afaceri nu este de acord nu greva profesorilor și propune o soluție pentru majorarea salariilor acestora. Concret, Monica Tatoiu crede că ar trebui majorate, chiar dublate, salariile acelor profesori care sunt capabili să obțină nota 10 la un examen națioal similar celui susținut de elevii de a VIII-a sau de a XII-a.

Se impune urgent organizarea unui examen national pe care să îl dea profesorii în paralel cu elevii, din subiectele date în ultimii 20 de ani. Cine ia note de 10 (cu aceeași grilă de corectare), să primească din toamnă dublul salariului. Adică, cei buni validați prin  examen sa fie plătiți corect.

Un profesor de la țară îmi scria următoarele: E o școală unde s-au schimbat directorii prin sindicat de trei ori anul acesta. Școală la care eu am fost de 5 ori în tot anul. Si ce? Intră salariul degeaba.

Cam așa merge treaba în învățământ, și după vor măriri de salariu”, a declarat Monica Tatoiu pentru cancan.ro

Monica Tatoiu desființează greva cadrelor didactice: „Profesorii să susțină un examen național în paralel cu elevii”

Femeia de afaceri asigură părinții că mediile elevilor se vor încheia, iar examenele naționale se vor susține exact la datele la care au fost programate.

Citeste si Cum reușește Monica Tatoiu să fie plină de energie la 67 de ani: „De la înjurăturile elevilor”

Se vor da examene, se vor încheia medii. Nu salariul din învățământ rezolvă problema. Aici este o problemă structurală. La fel și în sănătate. Au mărit salariile medicilor, dar spitalele oferă aceeași calitate”, mai spune femeia de afaceri.

Monica Tatoiu este de părere că greva profesorilor este „doar o grenadă politică pe fondul rotativei”, o piesă politică de proastă calitate.

Greva aceasta este doar o grenadă politică pe fondul rotativei. Este o piesă politică proastă. Nu se poate găsi o soluție acum. Dar da, trebuie mărite salariile acolo unde există competențe și activitate. Dar nu pompieristic. Daca profesorii își fac opt ore de educație, predare, formare, evaluare, orientare școlară, merită, desigur. Dar cei care sunt performanți și pot câștiga mai mult în privat pleacă. Rămân cei care nu au alt mijloc de câștig”, mai spune Monica Tatoiu.

Citeste si Monica Tatoiu refuză să meargă la cimitirul unde este înmormântată mama ei: „Simt bisericile în care a intrat Diavolul”