Monica Tatoiu, reguli de bune maniere: „Șampania nu se bea până la fund, decât dacă ești o fată crescută la vaci”

Monica Tatoiu, reguli de bune maniere. Femeia de afaceri a oferit câteva sfaturi elementare despre cum ar trebui servite băuturile alcoolice și mâncarea și nu numai. Nici ea nu le-a știut pe toate, însă a fost dispusă să le învețe pe fiecare în parte.

11 nov. 2022, 12:13
Monica Tatoiu, reguli de bune maniere: „Șampania nu se bea până la fund, decât dacă ești o fată crescută la vaci”

Monica Tatoiu, reguli de bune maniere. Vedeta atrage atenţia asupra unui comportament, în ceea ce priveşte mâncare şi băutura. A mărturit că nu s-a născut nici ea învățată, dar și-a dorit să știe cât mai multe și a reușit. Fiecare masă trebuie să conțină mâncare și băutură de calitate, cu moderație. Dar elementul fundamental este altul aici: conversația.

Citeşte şi: Monica Tatoiu, reguli de bune maniere: „Șampania nu se bea până la fund, decât dacă ești o fată crescută la vaci”

Monica Tatoiu, reguli de bune maniere

Nimic nu poate fi mai oribil decât o femeie amețită, o femeie beată este oribilă. Eu i-am spus fiului meu, când își alege gagica și nevasta trebuie să vadă cum știe să bea. Paharele cu şampanie nu se ciocnesc, se simulează. Unii mi-au spart niște pahare… (…) Șampania nu se bea până la fund, decât dacă ești o fată crescută la vaci. Nu vă imaginați că eu le-am știut p-astea pe toate.

Nu discuți politică și problemele tale de la serviciu la masă, asta e o lege. P-asta am învățat-o acasă pentru că digestia este foarte importană. D-asta a crescut numărul de cancere, de colon, de stomac, pe lângă faptul că mâncarea procesată e din ce în ce mai proastă.

Trebuie să mănânci într-un anumit timp, să fii relaxat, să mesteci. Nu se fumează! Nu se fumează! Foarte important. Numai la noi, la mitocani, se fumează înainte. Nu fumezi decât la sfârșit, nu fumezi între feluri.

Și eu am fost o țărancă din Banat, venită la București, vorbind bozgorește. Au râs de mine, dar eu, spre deosebire de mulți dintre cei care ne ascultă acum și care o să fie enervați de tot ce am spus de mitocani, eu am zis ‘Bă, nu știu. Învățați-mă!’

Țin minte, în ’78, era o iarnă grea, am venit în București, după ce am făcut tot felul de prostii, m-am măritat, am divorțat după trei luni, și eram o nebună, needucată, mitocană, venită de la periferie. Dina Cocea mi-a zis ‘Învață să mergi, învață să vorbești, nu vorbi neîntrebată, învață să bei!’ și așa mai departe”, a spus Monica Tatoiu, în emisiunea „Fiță cu Adiță”.