Monica Tatoiu şi-a anulat vacanţa în Egipt. Cazul româncei ucise de rechin în Marea Roşie a speriat-o. „Am mai avut o experienţă similară acum 12 ani”

Monica Tatoiu a dezvăluit în exclusivitate la România TV de ce și-a anulat vacanța în Egipt. Decizia ei a fost luată și în contextul în care în ultimele zile două femei, printre care o româncă, au murit după ce au fost atacate de rechini. 

05 iul. 2022, 09:25

Monica Tatoiu a luat o decizie radicală. Şi-a anulat vacanţa în Egipt de teama atacurilor rechinilor.

„Tot premoniţie. Cu 12 ore înainte să aflu de tragedia respectivă ( că două femei au fost ucise de rechin în staţiunea Hurghada din Egipt n.red.) am citit ce s-a întâmplat cu vasul acela cu oi care s-a scufundat în apropiere de plajă.

Şi am mai avut o experienţă similară acum 12 ani la San Luis, unde o fabrică care producea conserve din peşte a dversat în mare reziduri din peşte cu sânge şi s-a produs, singura dată în Guadelupe, acelasi lucru – atac la surferi si la cei care faceau snorkeling. Rechinii din zona Caraibe nu sunt aşa agresivi ca cei din Oceanul Indian „, a povestit Monica Tatăiu la România TV.

Citeşte şi: Tatăl româncei ucise de rechin în Egipt, mărturii în lacrimi: „Soția a avut o presimțire rea de cum a văzut informația pe TV, lucru care s-a confirmat”

Monica Tatoiu are câteva sfaturi pentru românii care merg în concedii în afara ţarii.

„Trecutul nu poate fi schimbat. Ce ii rog pe oameni, apropo de viitoarele concedii, niciodata nu intri in apa singur in zone necunoscute. Poti sa faci stop cardiac, poate să-ţi alunece piciorul pe ceva, poate sa te intepe un peste. Fiul meu, in Singapore, s-a scufundat cu nişte pesti şi după l-am dus la spital, i s-a umflat un braţ şi era suspect de embolie”, a mai spus Monica Tatoiu.

Pe de altă parte, Monica Tatoiu spune că nu atacul rechinilor ar fi problema în Egipt, ci atacurile teroriste.

„Eu in Egipt m-as teme mai mult de viitoare atacuri teroriste unde pot muri şi o suta de oameni”, a conchis Tatoiu.

Roxana Donisan este românca ucisă de rechin în Egipt.

Femeia avea 44 de ani şi lucra la Administratia Județeana a Finantelor Publice Suceava. Cadavrul româncei Roxana Donisan a fost descoperit într-un recif de corali la două zile de la raportarea dispariţiei ei. Era desfigurată.

Roxana Donisan este a doua turistă ucisă de rechin în staţiunea Hurghanda, Egipt. Prima victimă a fost o austriacă în vârstă de 68 de ani, iar atacurile au avut loc la doar 600 de metri distanță unul de altul. Prima victimă a fost sfâșiată sub privirile îngrozite a sute de oameni.

Potrivit presei străine, românca era dată dispărută de două zile, iar trupul ei a fost găsit la câteva ore după moartea autriecei.

„Rămăşiţele ei au fost puse într-un sac. Erau şase poliţişti acolo, nu ne-au lăsat să filmăm”, a povestit un martor, citat de The Sun.