Monştrii mărilor: Creaturile gigantice care încă mai trăiesc în oceane FOTO

De multe ori, animalele gigantice din oceane sunt confundate de necunoscători cu diverşi monştri legendari sau chiar cu dinozaurii. Iată care sunt cele mai mari creaturi marine, care mai trăiesc şi în zilele noastre:

RomaniaTV.net
16 aug. 2012, 08:57
Monştrii mărilor: Creaturile gigantice care încă mai trăiesc în oceane FOTO

Meduza Coama de Leu

Este cea mai mare meduză din lume: corpul său poate avea un diametru de 2 metri, iar tentaculele pot ajunge la 1 metri lungime! Ea populează oceanele, mai ales apele dintre China şi Japonia, încă de dinaintea dinozaurilor.

Rechinul balenă

Cel mai mare peşte din lume, poate ajunge la o lungime de 12 metri sau chiar mai mult. Giganţii apelor sunt însă blânzi, întrucât se hrănesc doar cu plancton şi peşti mici, deschizând gurile lor uriaşe.

Stelele de mare cu spini gigantici

Aceste stele de mare cu spini gigantici trăiesc pe coastele Californiei. Ele îşi pot regenera membrele, iar în unele cazuri, întreg corpul.

Crabul păianjen gigantic

Acest animal trăieşte pe fundul oceanelor şi poate atinge până la 3 metri diametru. El este protejat de duşmani prin exoscheletul lui foarte dur şi se camuflează cu nisipul.

Balena Albastră

Chiar şi un pui de balenă albastră poate face omul să arate ca un peşte mic. Este cea mai mare creatură care a existat vreodată în lume, din ceea ce se cunoaşte până acum, şi atinge 7,6m lungime la naştere şi 3 tone. Când devine adult, poate avea cu uşurinţă 30m lungime şi 200 de tone greutate.

Corabia Portugheză (Physalia physalis)

Deseori confundată cu o meduză, Corabia Portugheză este de fapt o colonie de organisme care trăiesc împreună, din grupul celenteratelor – din care fac parte şi meduzele.Tentaculele sale pot ajunge la 50 de metri lungime, deşi media este de 10m lungime, şi sunt prevăzute cu celule urticante şi cu un venin puternic, ce poate fi mortal pentru om. Ea trăieşte în toate oceanele lumii şi a ajuns chiar şi în Marea Mediterană.

Rorqualul comun

Este a doua cea mai mare creatură de pe Pământ, masculii ajungând la 25m lungime, iar femelele la 27m.

Izopodul gigantic

Izopodul gigantic este înrudit cu crevetele şi cu crabii, fiind un crustaceu care trăieşte pe fundul oceanelor. Este cel mai mare dintre izopode şi ajunge până la 76cm lungime, cu o greutate de aproape 2kg.

Marele Alb

Rechinul alb este printre cei mai mare peşti de pe Pământ, ajungând, în general, până la 4,6m lungime, deşi au fost găsit exemplare mult mai mari. Ei se hrănesc în special cu foci, lei de mari şi balene, însă orice carne este bună pentru ei, inclusiv cea de om.

Scoicile gigantice

Cele mai mari moluşte de pe Terra, scoicile gigantice adulte se ataşează permanent de diverse suprafeţe, precum de nisip sau de recifele de corali. Cochiliile pot ajunge până la 1,2m lungime şi pot trăi mai mult de o sută de ani, în săbăticie.