MONSTRU, în scaun cu rotile, condamnat la 24 ani de închisoare după ce şi-a incendiat vecinul

Un bărbat imobilizat într-un scaun cu rotile, din municipiul Bârlad, a fost condamnat de Tribunalul Vaslui la 24 ani de închisoare, pentru omor deosebit de grav, după ce şi-a incendiat vecinul pe motiv că i-ar fi furat 20 de lei.

RomaniaTV.net
20 iul. 2012, 18:00
MONSTRU, în scaun cu rotile, condamnat la 24 ani de închisoare după ce şi-a incendiat vecinul

Magistraţii Tribunalului Vaslui au pronunţat una dintre cele mai mari pedepse din istoria acestei instituţii, după ce au condamnat la 24 de ani de închisoare un bărbat infirm, în vârstă de 54 de ani, care în noiembrie 2011 şi-a stropit un vecin cu diluant, după care i-a dat foc. Bărbatul incendiat a suferit arsuri grave pe toată suprafaţa corpului, iar după câteva zile a murit la un spital din Capitală.

Neculai Crăiţă, imobilizat de mai mulţi ani într-un scaun cu rotile, şi-a incendiat vecinul, Costel Buzamăt, după ce, pe fondul consumului de alcool, a crezut că acesta i-ar fi furat 20 de lei. Anchetatorii spun că, de fapt, bărbatul îi dăduse respectiva sumă de bani surorii lui, la care avea o datorie mai veche.

Între cei doi a izbucnit un scandal, iar bărbatul aflat în scaunul cu rotile a luat o sticlă cu diluant, aflată lângă o cutie cu vopsea, l-a stropit pe vecinul său, după care i-a dat foc la haine cu o brichetă. Bărbatul incendiat a ieşit din casă, nepoata incendiatorului reuşind să-l stingă cu o găleată cu apă. Victima a ajuns până la domiciliul său, rudele solicitând intervenţia ambulanţei la 112. Ulterior, bărbatul a ajuns cu un elicopter la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde a murit.

Pe lângă cei 24 de ani de închisoare, Necuai Crăiţă va trebui să plătească daune morale de 100.000 lei fiului victimei şi 5.000 de lei despăgubiri civile soţiei lui Costel Buzamăt. În plus, bărbatul va trebui să achite şi 20.000 de lei cheltuieli judiciare către stat şi aproape 14.000 lei Spitalul de Arşi din Bucureşti, unitate în care Costel Buzamăt a ajuns pentru a primi îngrijiri medicale.