Monstrul a recunoscut că a ucis şi agresat sexual 14 femei. Halucinant, poliţia anunţă că nu poate fi pus sub acuzare

Un bărbat din Coreea de Sud a recunoscut uciderea a 14 femei, nouă din acelaşi local, în cel mai răsunător caz de omoruri în serie din această ţară. Cu toate acestea, poliâia spune că suspectul nu va fi pus sub urmărire penală.

04 oct. 2019, 06:47
Monstrul a recunoscut că a ucis şi agresat sexual 14 femei. Halucinant, poliţia anunţă că nu poate fi pus sub acuzare

Luna trecută, poliția avea indicii că l-ar fi identificat pe bărbatul din spatele a cel puțin trei din 10 omoruri care au avut loc în Hwaseong, un oraș la sud de Seul, între 1986 și 1991. Vineri, un oficial al poliției sud-coreene a declarat pentru CNN că bărbatul a recunoscut nouă dintre aceste crime. El a mărturisit, de asemenea, alte cinci omoruri și aproximativ 30 de agresiuni sexuale. Despre cea de-a uecea victimă din Hwaseong, pe care bărbatul nu a recunoscut că a ucis-o, se crede acum ar fi o crimă copiată după celelalte, comisă de altcineva.

Bărbatul – care are 50 de ani – se află deja în închisoare, executând o pedeapsă de închisoare pe viață, potrivit poliției. Nouă criminalişti au lucrat la întocmirea raportului, iar săptămâna trecută atitudinea suspectului s-a schimbat. Acesta a dat o mărturisire detaliată, realizând chiar o grafică explicativă a locațiilor implicate în ucideri. Poliția urmează să verifice dacă mărturisirea este adevărată.

În ciuda mărturisirii, şi chiar dacă se va dovedi adevărată, suspectul nu va fi acuzat de crimă, întrucât potrivit legislaţiei sud-coreene fapte s-au prescris, unele fiind comise chiar în urmă cu peste 30 de ani. Deși poliția știe că urmărirea penală nu este posibilă, ei au decis să continue investigațiile. „Este un caz important, care a pus pe jar toată Coreea. Victimele și familiile lor au cerut cu tărie adevărul. Indiferent cât timp a trecut, trebuie să descoperim ce s-a întâmplat cu adevărat„, afirmă autorităţile.

Toate cele nouă victime din Hwaseong au fost agresate sexual și ucise, majoritatea fiind sugrumate, a declarat pentru CNN un oficial din cadrul Agenției Provinciale de Poliție. În cele mai multe dintre cazuri, ele au fost omorâte folosindu-se o piesă din îmbrăcămintea acestora, cum ar fi ciorapii sau o bluză.