Cel mai periculos criminal în serie din România ar putea fi lăsat în libertate. Ce decizie au luat judecătorii cu privire la sentința lui Iulian Țigănilă

Cel mai periculos criminal în serie din România ar putea fi eliberat în curând. Tribunalul București a emis o decizie surprinzătoare, transformând pedeapsa de închisoare pe viață într-o condamnare de 25 de ani de detenție.

05 mart. 2024, 15:33
Cel mai periculos criminal în serie din România ar putea fi lăsat în libertate. Ce decizie au luat judecătorii cu privire la sentința lui Iulian Țigănilă
Cel mai periculos criminal în serie din România ar putea fi lăsat în libertate. Ce decizie au luat judecătorii cu privire la sentința lui Iulian Țigănilă

Iulian Țigănilă, supranumi „al doilea Rîmaru”, este un personaj sinistru în istoria criminalității din România, fiind considerat unul dintre cei mai înspăimântători criminali în serie. Locuitor al localității Ungheni din județul Argeș, în vârstă de 61 de ani, el a fost condamnat la închisoare pe viață în 2015 pentru comiterea unor crime îngrozitoare, dar și pentru alte două infracțiuni similare anterioare. În mod oficial, este responsabil pentru trei omoruri, însă suspiciunile autorităților au indicat că ar putea fi implicat în alte 4 sau chiar 7 crime, toate comise în scopul jafului, în perioada sfârșitului anilor 1990.

Citește și: Directoarea Şcolii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti a demisionat. Ancheta în cazul de abuz asupra unui elev de 10 ani continuă

În urma unei investigații complexe, s-a constatat că modul de operare al lui Țigănilă implica ademenirea victimelor, în general persoane care consumau alcool și trăiau singure, cu promisiuni de băutură. După ce le-a jefuit și în unele cazuri chiar le-a vândut proprietățile, el le-a ucis brutal, aruncând apoi cadavrele în fântâni abandonate sau în canale de irigații. Acest comportament monstruos a fost subiectul unei intense investigații desfășurate de procurori și polițiști pe parcursul a 15 ani.

Țigănilă a petrecut mai bine de două decenii în spatele gratiilor, trecând prin mai multe penitenciare. În ciuda insistențelor sale repetate de a fi eliberat condiționat, abordând mai multe instanțe în acest sens, el a fost până acum nevoit să-și execute pedeapsa. Cu toate acestea, recent, Tribunalul București a emis o decizie surprinzătoare, transformând pedeapsa de închisoare pe viață într-o condamnare de 25 de ani de detenție, conform informațiilor prezentate de epitesti.ro. Această schimbare ar putea deschide posibilitatea eliberării lui Țigănilă în viitorul apropiat, deoarece el ar fi ispășit deja o fracțiune semnificativă din pedeapsa sa, făcându-l eligibil pentru eliberarea condiționată. Cu toate acestea, există posibilitatea ca decizia să fie contestată și revizuită de către Curtea de Apel.

Chiar dacă a susținut mereu că este nevinovat, implicarea lui în aceste crime a fost confirmată în mare parte de un complice, ceea ce a pus capăt oricăror încercări ale sale de a-și nega vina. Astfel, în ciuda unor perspective de eliberare, viețile distruse de acțiunile lui Țigănilă și durerile provocate familiilor victimelor rămân întipărite în memoria colectivă, iar justiția încearcă să-și facă datoria în aducerea lui la răspundere pentru faptele sale monstruoase.

Citește și: Medicul Mihail Pautov dezvăluie cea mai simplă metodă de a scădea tensiunea arterială! „Este plăcut, doar 15 minute zilnic, timp de două săptămâni”