Monstrul din Loch Ness a murit: Creatura istorică nu a mai fost văzută de mult timp

Un paznic bătrân al monstrului din Loch Ness este îngrijorat că acesta ar fi murit, întrucât nu a mai fost văzut de peste un an. Aceasta este prima oară în 90 de ani când există un interval atât de lung de timp în care nu a mai fost văzută creatura ciudată.

10 feb. 2014, 10:03
Monstrul din Loch Ness a murit: Creatura istorică nu a mai fost văzută de mult timp

Gary Campbell, care trăieşte în Inverness, Marea Britanie, a ţinut socoteala apariţiilor monstrului în ultimii 17 ani şi a făcut o listă a apariţiilor sale din ultimii 1.500 de ani, potrivit BBC News.

„Este o veste foarte supărătoare şi nu ştim unde a dispărut (…) Numărul apariţiilor a scăzut în ultimul secol, dar aceasta este prima oară în ultimii 90 de ani când Nessie nu a mai fost deloc văzută, a precizat Campbell pentru BBC.

Monstrul din Loch Ness a devenit faimos în 1933, după ce un ziar local a publicat un articol faptul că „monstrul” erau de fapt două raţe care se băteau, şi nu un cap şi o cocoaşă de animal. O fotografie faimoasă care arăta capul şi gâtul lui Nessie a fost desfiinţată de experţi, care au decis că era trucată.

Primele poveşti despre monstrul din Loch Ness au apărut în anul 565. Mai mult, există o groază de mituri despre „caii de mare” din lacurile scoţiene, care seamănă cu caii normali, dar sunt magici şi mortali.

Scepticii spun că nu există niciun monstru acolo, dar cei care credeau în existenţa lui nu mai au acum niciun motiv de speranţă, având în vedere că nu a mai fost raportată nicio apariţie în ultimele 18 luni.

Deşi localnicii vorbesc despre Nessie ca fiind un singur monstru, femelă, dacă ar exista aşa ceva, ar trebui să fie mai multe exemplare în lac, cel puţin zeci sau chiar sute, pentru ca specia să poată supravieţui. Dacă ar fi atât de mulţi, ar fi văzuţi mai des, misterul devind astfel şi mai profund.