Monstrul din Loch Ness s-a mutat în Siberia: O creatură bizară trăieşte într-un lac din Rusia FOTO

Cercetătorii ruşi au descoperit mai multe dovezi ale existenţei lui Nesski, o bizară creatură marină care ar trăi în lacul Labynkyr.

RomaniaTV.net
19 sept. 2012, 17:28
Monstrul din Loch Ness s-a mutat în Siberia: O creatură bizară trăieşte într-un lac din Rusia FOTO

Printre dovezi se află şi o fotografie în care se presupune că este capul monstrului, potrivit Siberian Times. Cunoscut drept „diavolul”, există mărturii despre el încă din secolul al 19-lea, ce spun că animalul ar avea fălci imense.

Profesorul Lyudmila Emeliyanova de la Universitatea din Moscova a declarat pentru Siberian Times că în timpul misiunii sale ştiinţifice la lacul Labynkyr a înregistrat câteva obiecte incredibil de mari sub apă, cu ajutorul sonarului. Pe baza înregistrărilor sonarului, experţii au desenat cum ar putea arăta creatura în realitate.

„Ne aflam în cea de-a patra sau a cincea zi la lac, când sonarul nostru a depistat un obiect imens în apă, sub barca noastră. Era, clar, viu şi prea mare pentru a fi una din speciile de peşti din lac (…) Am fost surprinsă, dar nu speriată sau şocată, întrucât nu am văzut animalul, doar am găsit un obiect ciudat în apă. Dar, ca cercetător, nu vă pot oferi o informaţie despre ce era acel lucru”, povesteşte dr. Emeliyanova, care subliniază că este nevoie de o nouă misiune pentru a afla adevărul.

„Este un mister în lac, întrucât nu există fum fără foc”, a mai spus ea. Cercetătorul mai povesteşte cum doi pescari i-au spus că, la un moment dat, că barca de 10m în care se aflau a fost scoasă la suprafaţă, ca şi cum cineva ar fi împins-o de sub apă, însă nu au văzut nimic.

O altă mărturie vine de la un grup de geologi ruşi, care pescuiau în lac, şi au văzut un cap imens, al unei creaturi ciudate.

În 1953, un „monstru” a fost văzut în lacul Vorota, din apropiere, de către un respectat geolog rus, povestea fiind apoi acoperită de către autorităţile sovietice. Acum însă, dr. Emeliyanova vrea să investigheze o teorie potrivit căreia cele două lacuri sunt legate prin tuneluri subterane. În mod ciudat, deşi este aproape de Oymyakon, cel mai friguros oraş de pe Pământ, lacul nu îngheaţă complet iarna. Există speculaţii care spun că lacurile Labynkyr şi Vorota ar putea fi locuite de ichtyozauri, reptile marine preistorice sau de plesiozauri, cum ar fi şi monstrul din Loch Ness, Nessie, din Scoţia.

O altă versiune ar fi că în lac ar fi rămas balene ucigaşe de pe vremea când Labynkyr era legat de mare.

Obiectul gigantic înregistrat de sonar

Cum ar arăta monstrul marin, pe baza informaţiilor oferite de sonar