Peugeot, reotrogradată la „junk” de Moody’s

Moody’s a retrogradat joi ratingul PSA Peugeot Citroen, al doilea mare producător auto din Europa, de la "Baa3" la nivelul "Ba1" din categoria "junk", nerecomandată pentru investiţii, iar perspectiva este negativă, din cauza înrăutăţirii situaţiei financiare a grupului, transmite Bloomberg.

RomaniaTV.net
01 mart. 2012, 16:04
Peugeot, reotrogradată la „junk” de Moody’s

Acţiunile Peugeot, care a anunţat miercuri o alianţă strategică cu General Motors, au scăzut cu până la 7,7%.

„Rezultatele Peugeot din 2011 au fost cu mult sub aşteptările Moody’s”, a declarat Falk Frey, analist la agenţia de evaluare financiară, adăugând că retrogradarea include şi dificultăţile companiei de a-şi îmbunătăţi situaţia financiară pe termen scurt şi mediu, după problemele de anul trecut.

Divizia auto a Peugeot a consemnat în al doilea semestru al anului trecut pierderi de 497 milioane euro. Pe ansamblul anului trecut, profitul net al Peugeot a scăzut cu 48%, la 588 milioane de euro.

Peugeot a anunţat în februarie un plan de vânzare de active şi amânarea unor investiţii, în condiţiile dublării datoriilor în semestrul al doilea din 2011, la 3,4 miliarde de euro.

Un purtător de cuvânt al Peugeot, Jean-Baptiste Mounier, a declarat că decizia Moody’s este rezultatul evalurării profitabilităţii grupului şi nu are legătură cu acordul de miercuri cu General Motors.

GM şi Peugeot au anunţat miercuri o alianţă prin care grupul american va cumpăra 7% din acţiunile constructorului francez, urmând să participe şi la o emisiune de drepturi a acestuia de 1 miliard de euro, în vederea obţinerii unor economii anuale de 2 miliarde de dolari.