Morar: Și în Justiție s-a ajuns la coabitare. Nu e firesc

Fostul procuror general al României, Daniel Morar, i-a dat replica premierului Ponta, care susţinuse că doar "în vremurile lui Morar şi ale comuniştilor se luau oameni de pe stradă". Morar a afirmat că acuzaţiile premierului la adresa lui nu sunt adevărate şi că "s-a ajuns la coabitare şi în justiţie", ceea ce nu este "firesc".

RomaniaTV.net
08 iul. 2013, 16:36
Morar: Și în Justiție s-a ajuns la coabitare. Nu e firesc

„Niciodată pe vremea lui Morar nu a fost oprit vreun dosar din ordinul vreunui politician, fie el şi prim – ministru. Şi în Justiţie s-a ajuns la coabitare. Nu e firesc ce se întâmplă acum. Procurorii sunt independenţi şi lucrurile de acest gen se gestionează în cadrul sistemului. Nu este cazul ca un politician să intervină în actul de justiţie. Dacă pe vremea lui Morar se întâmpla aşa ceva, primea o replică imediată şi pe măsură. La fel ar trebui să se întâmple şi acum”, a apreciat fostul procuror general al României şi actual judecător CCR, pentru Evenimentul Zilei, după ce premierul Victor Ponta acuza faptul că luarea elevilor cu autobuzul de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” amintește de „vremea lui Morar”.

„Ce e asta? Luăm copii cu autobuze, suntem iarăşi pe vremea lui Morar şi pe vremea comuniştilor cu luat oameni? (…) Nu trăim în vremurile lui Daniel Morar şi ale comuniştilor să luăm oameni de pe stradă, cu atât mai puţin copii”, a declarat premierul Ponta, referitor la evenimentele care au avut loc la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, după ultima probă a examenului de Bacalaureat.