Morariu: Sportivii noştri s-au comportat admirabil şi s-au întors cu fruntea sus

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat, luni, la sosirea delegaţiei României de la Londra, că sportivii români s-au comportat admirabil şi s-au întors cu fruntea sus de la Jocurile Olimpice, unde au obţinut nouă medalii.

RomaniaTV.net
13 aug. 2012, 11:58
Morariu: Sportivii noştri s-au comportat admirabil şi s-au întors cu fruntea sus

„Sportivii noştri s-au întors cu fruntea sus, au contat în lupta pentru medalii în fiecare zi, prezenţa lor a fost remarcată. Sportivii noştri s-au comportat admirabil şi au reuşit să vină acasă cu nouă medalii şi să ducă numărul total la peste 300”, a spus Morariu la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

El a felicitat sportivii, antrenorii, federaţiile şi le-a transmis că de acum înainte începe un nou ciclu olimpic, exprimându-şi speranţa că la Rio de Janeiro rezultatele vor fi la fel de bune.

Sportivii români participanţi la Jocurile Olimpice de la Londra au revenit la Bucureşti, luni, după două săptămâni de competiţie în care au reuşit să obţină nouă medalii, din care două de aur.

România a fost reprezentată la JO de 103 sportivi din 15 discipline şi a încheiat competiţia pe locul 27 în clasamentul pe naţiuni, cu nouă medalii (2-5-2): aur – Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sărituri); argint – Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere), echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor (sol); bronz – echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).

România nu a mai obţinut un număr atât de mic de medalii de aur, două, de la JO de la Tokyo din 1964, dar atunci au mai fost cucerite patru de argint şi şase de bronz. După olimpiada japoneză, sportivii români au obţinut la fiecare ediţie a JO minimum patru medalii de aur, cu excepţia JO din 1972 de la Munchen, când au fost câştigate trei medalii de aur.

La JO de la Beijing, din 2008, bilanţul delegaţiei României a fost de opt medalii, dintre care patru de aur, una de argint şi trei de bronz.