Morgan Stanley taie bonusurile angajaţilor de top cu până la 30%

Morgan Stanley reduce bonusurile pe 2011 pentru bancherii de investiţii de nivel înalt şi traderi, în medie, cu 20 - 30% , în încercarea de a reduce costurile, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 18:04
Morgan Stanley taie bonusurile angajaţilor de top cu până la 30%

Reducerile afectează angajaţii de la nivel de directori executivi în sus, a declarat o sursa din cadrul băncii, sub protecţia anonimatului, politica de remunerare a băncii nefiind publică. Unii bancheri au fost informaţi în această săptămână despre reducerile de bonusuri, au afirmat două surse.

 

CEO-ul Morgan Stanley James Gorman a promis din 2010, să reducă veniturile angajaţilor. Cu excepţia ajustărilor contabile, veniturile băncii din New York, au scăzut cu 2% anul trecut.

 

Băncile din întreaga lume au tăiat bonusuile traderilor şi bancherilor de investiţii în ultimii doi ani, pe fondul reducerilor de venituri cauzate de criza financiară ce a început în 2008. Bonusurile, care sunt acordate la începutul anului pentru performanţa din anul precedent, constituie o mare parte din plăţilor totale acordate de băncile de pe Wall Street angajaţilor.