Mormântul reginei egiptene Nefertiti a fost descoperit

Publicat: Marţi, 11 August 2015 16:07 // Actualizat: Marţi, 11 August 2015 16:07 // Sursa: romaniatv.net

Mormântul reginei egiptene Nefertiti ar fi fost descoperit, susţine un arheolog britanic, profesorul Nicholas Reeves, de la Universitatea Arizona. Mormântul vestitei regine antice s-ar afla în spatele camerei funerare a faraonului Tutankhamon, despre care se spune că ar fi fost fiul ei.

Mormântul lui Nefertiti este descoperit după aproape un secol de la descoperirea celui al lui Tutankamon. Acesta s-ar afla într-o cameră ascunsă chiar într-un perete din camera funerară a faraonului, informează dailymail.co.uk.

Arheologii au scanat monumentul faraonului în mai multe rânduri, cu tehnologie performantă. Astfel au descoperit o uşă secretă ce ar duce la mormântul lui Nefertiti, care a murit subit, în anul 1340 î.e.n. Ca argument pentru teoria sa, Reeves explică faptul că mormântul ascuns se află în partea dreaptă faţă de intrarea în camera principală, ceea ce reprezintă un detaliu tipic pentru mormintele reginelor egiptene.

Reeves consideră că mormântul iniţial a aparţinut reginei Nefertiti, iar camera faraonului a fost realizată ulterior, devenind "un mormânt într-un mormânt, în forma unui coridor". "Doar o singură femeie de sânge regal din cea de-a 18-a Dinastie a Egiptului a primit astfel de onoruri, iar aceasta este Nefertiti", susţine  Reeves. El mai spune că accesul a fost blocat de constructorii piramidei.Camera funerară a lui Tutankhamon are exact aceleaşi dimensiuni ca o antecameră din piramidele celorlalţi faraoni egipteni.

Nefertiti înseamnă "frumoasa care, iată, vine", a fost regina Egiptului şi soţia faraonului Akhenaten, în secolul al XIV-lea î.e.n.loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
faraon mormântul reginei Nefertiti Nefertiti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 aug 16:57
Votează email 0 email
...Akhenaten, în secolul al XIV-lea î.e.n. Nu rata Citeste mai mult pe RTV.NET ...
11 aug 16:18
Votează email 0 email
...susţine un arheolog britanic, profesorul Nicholas Reeves, de la Universitatea Arizona. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
11 aug 16:18
.../>

a, a:hover,
.vw-page-title-box .vw-label,
.vw-post-categories a,
...
1
EUR
4.8418
RON
12 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H