Mort de COVID-19 batjocorit la spitalul din Lugoj. Rudele l-au găsit băgat în sac într-un TIR în curte

Batjocură, umilință și afaceri cu persoane decedate. Toate aceste lucruri le-au experimentat rudele unui bărbat din Deva, decedat de Covid, la Spitalul Municipal „dr. Teodor Andrei” din Lugoj.

24 nov. 2020, 12:57
Mort de COVID-19 batjocorit la spitalul din Lugoj. Rudele l-au găsit băgat în sac într-un TIR în curte

Mort de COVID-19 batjocorit la spitalul din Lugoj. Pe lângă durerea provocată de pierderea persoanei dragi, familia deveanului a trecut prin momente traumatizante. A doua zi, după ce rudele bărbatului au fost anunțate despre deces, au mers să ridice trupul neînsuflețit pentru a-l îngropa.

De la spital li s-a spus că decedatul a fost predat unei firme de pompe funebre, care are un TIR în curtea spitalului. Au găsit-o înconjurată de mormane de gunoaie. La nivel declarativ, remorca ar aparține unei firme de pompe funebre. Însă, din acte reiese că aparține unei firme care are activitate în domeniul alimentației publice, respectiv restaurante/catering, potrivit ziardehunedoara.ro.

Mort de COVID-19 batjocorit la spitalul din Lugoj. Pentru faptul că au ținut cadavrul în remorcă 14 ore, angajații firmei SC Bom Mecanica SRL le-au cerut aparținătorilor 1.200 de lei.

Rudele au cerut să desfacă sacul în care a fost pus mortul pentru a-l identifica. Şi au avut un şoc când şi-au văzut ruda. Persoana decedată fusese pusă în sac cu tot cu tuburile de la terapie intensivă, avea un cearșaf murdar legat de gât și era plină de sânge.

„În ce condiții, domnule? Ce-ai vrea să-l pui pe tavă sau ce?”, a fost replica angajatului de la firma de pompe funebre, la întrebările adresate de rudele decedatului despre condițiile din remorca TIR-ului.

Citeşte şi: Cât timp sunt contagioși bolnavii de COVID. De ce este nevoie de autoizolare imediată – STUDIU

Până la 23 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 422.852 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 296.844 de pacienți au fost declarați vindecați.

10.177 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, anunţă Grupul de Comunicare Strategică. În intervalul 22.11.2020 (10:00) – 23.11.2020 (10:00) au fost raportate 130 de decese (74 bărbați și 56 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, București, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Ilfov, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea și Vaslui.