Morţii de COVID din containerele frigorifice, sunaţi pe telefoanele mobile pentru a fi indentificaţi

Sunt detalii cumplite despre mortii de covid din containerele frigorifice de la Drobeta Turnu Severin. Sunt atât de multi încât au fost aruncati la grămadă în container. O femeie a fost identificată după ce angajatii de la pompe funebre au sunat pe telefonul care era băgat lângă cadavru, în sacul negru de plastic

13 oct. 2021, 13:16

Morţii de COVID din containerele frigorifice, sunaţi pe telefoane pentru a fi indentificaţi. Angajaţii Spitalului din Drobeta Turnu Severin nu mai reuşesc să facă faţă numărului mare de decese din cauza covid.

Morţii de COVID din containerele frigorifice, sunaţi pe telefoane pentru a fi indentificaţi

Zeci de cadavre stau unele peste altele intr-un container frigorific. Pentru a identifica o femeie, angajaţii Spitalului din Drobeta Turnu Severin au fost nevoiti să ceară numărul de telefon al acesteia de la rude. Telefonul femeii a sunat din sacul de plastic în care se afla, aceasta putând fi astfel identificată.

Situaţia este foarte grava în judeţul Mehedinţi, Zilnic mor intre 5 si 10 oameni infectati cu covid. De la începutul lunii septembrie şi până acum, peste 100 de oameni au murit din cauza coronavirusului, în judeţul Mehedinţi.

Citeşte şi Colegiul Medicilor din Bucureşti: Ne mor pacienţi tineri, ajung copii în secţiile de ATI, mor oameni cu comorbidităţi şi fără comorbidităţi. Suntem la răscruce

Drobeta Turnu-Severin a intrat în carantină

Drobeta Turnu Severin este primul municipiu reşedinţă de judeţ  care a intrat în carantină timp de două săptămâni, din cauza numărului mare de infectări din valul patru.

Primarul oraşului a anunţat rata de vaccinare în Drobeta-Turnu Severin este de doar 30%.  Decizia carantinării municipiului s-a luat având în vedere situaţia epidemiologică de la nivelul unităţii administrativ teritoriale Drobeta Turnu Severin, unde incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 era la începutul săptămânii de 9,94 la 1000 de locuitori.

Cursurile şcolare se vor desfăşura doar în sistem online, în cazul preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi postliceal, inclusiv a celor cu cerinţe educaţionale speciale, în unităţile de învăţământ preuniversitar de la nivelul zonei carantinate, cu excepţia activităţilor de terapie pentru preşcolarii/elevii cu cerinţe educaţionale speciale.

Pe toată durata carantinei este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nonalcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul şi/sau exteriorul clădirilor. Se permite comercializarea produselor doar în sistem „take-away” (la pachet) şi/sau catering, potrivit adevarul. 

De asemenea, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, excepţie făcând agenţiile cu sistem loto (bilete jucate în sistem automatizat) şi loz. Este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi/sau deschise. Se limitează programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 18,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop. S-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise.

Citeşte şi Ilfov ar putea intra în carantină, după ce rata de infectare a ajuns la 15 la mie. TOATE şcolile din judeţ se închid de luni

 


loading...