Angela Merkel, după inundațiile care au luat 184 de vieți: „Limba germană abia dacă poate descrie devastarea care s-a produs”

Germania trece printr-o perioadă cumplită din cauza inundațiilor care au făcut deja 184 de victime. Angela Merkel a vizitat zonele lovite de tragedie și a descris situația ca fiind una "îngrozitoare".

18 iul. 2021, 20:58
Angela Merkel, după inundațiile care au luat 184 de vieți: „Limba germană abia dacă poate descrie devastarea care s-a produs”

Angela Merkel a promis ajutor financiar rapid după ce a vizitat una dintre zonele cel mai afectate de precipitaţii şi inundaţii.

“Este îngrozitor. Limba germană abia dacă poate descrie devastarea care s-a produs”, le-a spus Angela Merkel locuitorilor din oraşul Adenau.

Devastarea a continuat duminică, Bavaria fiind lovită de inundaţii soldate cu cel puţin un deces. Drumurile au fost acoperite de ape şi unele maşini au fost duse de viitură în Berchtesgadener Land. Sute de salvatori caută supravieţuitori în districtul de la frontiera cu Austria.

“Nu eram pregătiţi pentru aşa ceva”, a declarat Bernhard Kern, oficial al acestui district.

Echipa România TV a ajuns sâmbătă în Erftstadt, unul dintre cele mai afectate oraşe din landul Renania de Nord-Westfalia.

„La faţa locului intervine armata germană cu tancuri. Sunt probleme cu semnalul telefoniei mobile în zonă. Sunt oameni care nu pot lua legătura cu familiile.

Este o mobilizare fără precedent. E ca la război. Nu se ştie dacă ar mai putea fi persoane în maşinile aflate pe autostrada inundată”, spunea ieri corespondentul România TV, Costi Soare.

Trimisul special România TV în Germania a discutat cu o femeie din Republica Moldova care a povestit îngrozită despre dezastrul provocat de inundaţii.

„Toţi sunt şocaţi. Lumină nu a fost o noapte şi o zi. Seara au dat lumină. Toată lumea e şocată!”, a spus ea.

Chiar dacă a investit foarte mult în infrastructură, Germania nu a fost ocolită de furia naturii.

„Acest ciclon a avut atât de mare putere încât a răsturnat inclusiv camioane. Sunt oameni care au fost surprinşi de această viitură incredibilă, oameni care au murit înecaţi în autoturisme şi nimeni nu putea să-i salveze. Nici măcar pompierii nu ar fi îndrăznit să intervină în acele momente pentru că şi ei şi-ar fi pus viaţa în pericol.

Autostrada din apropierea oraşului Erftstadt s-a transformat într-un lac în urma inundaţiilor puternice. Până vineri, nivelul apei era şi mai mare. Maşinile nu se puteau vedea din apă. Acum, apele au mai început să se retragă”, a mai spus trimisul special România TV în Germania.

Dacă sâmbătă bilanțul morților era de 133, astăzi a crescut la 184, iar autoritățile se așteaptă să crească și mai mult.

Inundaţii devastatoare în Germania şi Belgia. Zeci de oameni, morţi VIDEO
foto: Twitter