Moș Crăciun, renii și spiridușii au devenit istorie în Slatina! Orașul s-a transformat într-un adevărat safari, după ce primăria a montat girafe, lei și elefanți lângă brad

Orașul Slatina dă moda anul acesta în materie de decorațiuni de Crăciun. Inspirați cel mai probabil de vizita președintelui Iohannis în Africa, reprezentanții Primăriei au amenajat un adevărat safari în centru orașului. În acest an, bradul de Crăciun este păzit de girafe, lei și elefanți.

30 nov. 2023, 10:16
Moș Crăciun, renii și spiridușii au devenit istorie în Slatina! Orașul s-a transformat într-un adevărat safari, după ce primăria a montat girafe, lei și elefanți lângă brad
Moș Crăciun, renii și spiridușii au deveni istorie în Slatina!

Moș Crăciun, renii și spiridușii au devenit istorie în Slatina! Primăria Slatina a uitat de celebrul om de zăpadă, de Moș Crăciun, renii și spiridușii săi și s-a gândit să le ofere cetățenilor un Crăciun mai exotic.

Citește și Cel mai mare Târg de Crăciun din România își deschide porțile pe 11 noiembrie, la Craiova

Moș Crăciun, renii și spiridușii au devenit istorie în Slatina!

Noua găselniță a reprezentanților primăriei i-a lăsat cu gura căscată pe cetățenii orașului Slatina, dar și pe internauții care au văzut fotografia cu noile decorațiuni inspirate dintr-un parc de aventură din Africa pe care însuși edilul orașului a postat-o pe pagina sa de Facebook.

”Dragi slătineni, Este momentul să aducem magia sărbătorilor în inimile noastre. Vă invit vineri, 1 Decembrie, în Parcul Tineretului, începând cu ora 17:30 pentru a da startul oficial sărbătorilor de iarnă. Târg de Crăciun, lumini strălucitoare, bucurie și atmosferă de basm vă așteaptă într-un cadru magic. Veniți împreună cu familia și prietenii să trăim momentul magic al sărbătorilor!”, a scris edilul în dreptul fotografiei postate pe pagina sa de Facebook.

Internauții nu s-au putut abține și au făcut mai multe glume legate de safariul de Crăciun amplasat în Slatina.

Când se aprind luminițele de Crăciun în București

În București a început instalarea luminițelor de Crăciun deja de două săptămâni. Mai multe echipe au montat, azi-noapte, ghirlande pe Calea Victoriei și pe Bulevardul Magheru, fără să întrerupă circulația.

Pentru iluminatul festiv pe principalele bulevarde, Primăria Capitalei a alocat anul acesta 5 milioane de lei, un buget mai mare decât în anul 2022, când suma a fost sub două milioane de lei.

Beculețele vor fi aprinse pe 30 noiembrie, atunci când se va deschide și Târgul de Crăciun din Piața Constituției. În fața Palatului Parlamentului vor fi amplasate peste 75 de căsuțe iluminate și decoarate specific sărbătorilor de iarnă și. Vor fi și o mulțime de activități dedicate copiilor, tinerilor și familiilor. Va exista și o scenă unde se vor ține concerte și spectacole, carusel, o roată panoramică, Casa lui Moș Crăciun și o mulțime de alte surprize.

Anul acesta nu se va plăti bilet de intrare la târgul din Piața Constituției, cum nici anul trecut nu s-a plătit. În urmă cu doi ani a fost prima dată când s-a impus taxă de acces. Un bilet cumpărat online costa 5 lei, iar unul cumpărat de la târg era 7 lei.

Nici Parcul Drumul Taberei nu se lasă mai prejos. După succesul de anul trecut, organizatorii Untold au decis să organizeze și anul acesta Târgul de Crăciun „West Side Christmas Market”. Parcul Drumul Taberei se va transforma într-un orășel de poveste și foarte colorat, având personaje jucăușe pentru cei mici. Vor exista mai mulți comercianți de unde se pot achiziționa atât produse alimentare, cât și nealimentare. Se mai adaugă un patinoar, un carusel colorat, roata panoramică de 33 de metri și Căsuța lui Moș Crăciun. Acesta va avea loc în perioada 10 noiembrie- 27 decembrie 2023.

Al treilea târg de Crăciun din Capitală va fi amplasat în parcul IOR și se va numi „Orașul lui Moș Crăciun”. Nu se cunosc informații legate de perioada de desfășurare a acestui târg de Crăciun.

Citește și Cât costă un vin fiert sau un langoş la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2023. Cine vine aici trebuie să aibă portofelul plin