Moş Nicolae 2020. Tradiţia pe care e bine să o respecţi în seara de Moş Nicolae ca să ai noroc

Moş Nicolae 2020. Mai e un pas mic până la începerea perioadei de sărbători. Deschiderea o face Moş Nicolae, şi o face aşa cum se cuvinte, cu cadouri multe în ghetuţele celor mici, dar şi ale celor mari.

05 dec. 2020, 18:04
Moş Nicolae 2020. Tradiţia pe care e bine să o respecţi în seara de Moş Nicolae ca să ai noroc
Moş Nicolae 2020

Moş Nicolae 2020. În ajun de Moş Nicolae, însă, dincolo de pregătirea ghetuţelor, este bine ca toată familia să mai respecte o tradiţie: aceea a rostirii unei rugăciuni către Sfântul Nicolae. Este unul dintre cei mai iubiţi sfinţi ai creştinătăţii şi este ocrotitorul copiilor, în special al celor săraci, dar şi al marinarilor, al brutarilor, al fetelor nemăritate şi al celor acuzaţi pe nedrept.

Citeste si Mos Nicolae 2020. Ce nu trebuie să faci sub nicio formă în această zi mare

Aşa că dacă te afli într-una dintre aceste categorii, cu atât mai mult să respecţi tradiţia rugăciunii.

Moş Nicolae 2020. Rugăciunea care se spune în ajun de Moş Nicolae

O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrabă a le ajuta. Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică.

Citeste si Mesaje de Sfantul Nicolae 2020. Urări frumoase de Sf. Nicolae

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin.

Ce este bine să facă persoanele care vor să-şi întâlnească sufletul-pereche

Tradiția ne spune că Sfântul Nicolae  este al doilea sfânt făcut de Dumnezeu, care stă alături de Părintele ceresc, în stânga lui. Totodată, știm despre Sfântul Nicolae că e milostiv față de săraci, ajută văduvele, orfanii și dăruiește bani tuturor oropsiților, potrivit traditii-superstitii.ro.

Sfântul Nicolae este, de asemenea, protector al copiilor, fiind primul moș darnic care le face acestora cadouri odată cu venirea iernii.

Citeste si SFÂNTUL NICOLAE 2020. Încep Sărbătorile de iarnă 2020

Dacă vrei să-ţi găseşti sufletul-pereche în viitorul apropiat, în noapte Sfântului Nicolae roagă-te din tot sufletul, rostind rugăciunea de mai sus. De asemenea, este bine-venită citirea Acatistului acestui sfânt. Spune-i cu vorbele tale Sfântului Nicolae că îţi doreşti să întemeiezi o familie creştină şi ai credinţa că ruga îţi va fi ascultată.