Moscova impune SANCŢIUNI ECONOMICE Turciei, în replică la doborârea avionului rus

Rusia a anunţat, sâmbătă, un pachet de sancţiuni economice împotriva Turciei după incidentul în care un avion de vânătoare rusesc a fost doborât de Turcia, aceasta acuzând că i-a violat spaţiul aerian şi nu a dat curs celor zece somaţii pe care i le-a adresat.

28 nov. 2015, 19:56
Moscova impune SANCŢIUNI ECONOMICE Turciei, în replică la doborârea avionului rus

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat deja un decret, sâmbătă, document ce prevede o serie de sancţiuni economice la adresa Turciei, între care interzicerea importurilor dion această ţară, funcţionarea companiilor turce în Rusia, precum şi interzicerea angajărilor cetăţenilor turci în companiile ruse. Decretul semnat de Putin conţine şi interdicţia zborurilor charter între cele două ţări, informează bbc.com.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan a refuzat să ceară scuze Rusiei după incidentul aviatic. Vineri, Erdogan a acuzat Rusia afirmând că „se joacă cu focul” prin operaţiunile sale militare în Siria.

Turcia şi Rusia au legături economice importante. Rusia este al doilea partener comercial important al Rusiei, în timp ce peste 3 milioane de turişti ruşi au vizitat această ţară, anul trecut.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin, Dmitri Peskov, a declarat, sâmbătă, că aproximativ 90.000 de cetăţeni turci muncesc în Rusia. Împrenă cu familiile acestora, cifra creşte la 200.000 de cetăţeni turci care trăiesc în Rusia.