Moscova califică drept ”iresponsabilă” declaraţia Kievului prin care Rusia este considerată „stat agresor”

Declarația adoptată marți de parlamentul ucrainean (Rada Supremă) prin care Rusia este considerată ''stat agresor'' a fost calificată de Moscova drept ''irațională'' și ''iresponsabilă'', într-o primă reacție venită din partea unui reprezentant al Ministerului rus de Externe.

27 ian. 2015, 18:59
Moscova califică drept ”iresponsabilă” declaraţia Kievului prin care Rusia este considerată „stat agresor”

Moscova califică drept ''iresponsabilă'' declaraţia Kievului prin care Rusia este considerată "stat agresor", într-o primă reacție venită din partea unui reprezentant al Ministerului rus de Externe, potrivit Agerpres.

''Este o declarație absolut iresponsabilă, o acțiune irațională care are scopul de a bloca calea spre găsirea unui compromis care este atât de necesar acum în Ucraina'', a declarat ministrul adjunct rus de externe Grigori Karasin, potrivit agenției TASS.

În același timp, o sursă diplomatică, citată de Interfax sub rezerva anonimatului, a afirmat că o țară poate fi declarată ''stat agresor'' doar de Consiliul de Securitate al ONU și că rezoluția de marți a Radei Supreme nu are nicio legătură cu dreptul internațional. 'Decizia adoptată (de Rada Supremă) arată ignoranța și incompetența totală a deputaților ucraineni', a afirmat sursa agenției Interfax.

Parlamentul unicameral de la Kiev a adoptat marți un text prin care Rusia este declarată 'stat agresor', iar autoproclamatele republici separatiste Donețk și Lugansk din estul Ucrainei sunt calificate drept 'organizații teroriste', deputații ucraineni făcând în același timp apel la comunitatea internațională să recunoască 'actul de agresiune' împotriva Ucrainei și ocupația de pe teritoriul ei.

Moscova califică drept ”iresponsabilă” declaraţia Kievului prin care Rusia este considerată „stat agresor”, într-o primă reacție venită din partea unui reprezentant al Ministerului rus de Externe, potrivit Agerpres.

”Este o declarație absolut iresponsabilă, o acțiune irațională care are scopul de a bloca calea spre găsirea unui compromis care este atât de necesar acum în Ucraina”, a declarat ministrul adjunct rus de externe Grigori Karasin, potrivit agenției TASS.

În același timp, o sursă diplomatică, citată de Interfax sub rezerva anonimatului, a afirmat că o țară poate fi declarată ”stat agresor” doar de Consiliul de Securitate al ONU și că rezoluția de marți a Radei Supreme nu are nicio legătură cu dreptul internațional. ‘Decizia adoptată (de Rada Supremă) arată ignoranța și incompetența totală a deputaților ucraineni’, a afirmat sursa agenției Interfax.

Parlamentul unicameral de la Kiev a adoptat marți un text prin care Rusia este declarată ‘stat agresor’, iar autoproclamatele republici separatiste Donețk și Lugansk din estul Ucrainei sunt calificate drept ‘organizații teroriste’, deputații ucraineni făcând în același timp apel la comunitatea internațională să recunoască ‘actul de agresiune’ împotriva Ucrainei și ocupația de pe teritoriul ei.