Moscova în sărbătoare: Zeci de mii de ruşi şi turişti au celebrat „cel mai bun oraş din lume”

Sărbătoare mare pe străzile din Moscova. Peste 56.000 de ruşi şi turişti au petrecut ieri cu fast de ziua capitalei, sub genericul "cel mai bun oraş din lume".

RomaniaTV.net
02 sept. 2012, 14:53

La fiecare 1 septembrie, Moscova este umplută de concerte şi carnavaluri. Însă, de această dată, moscoviţii au sărbătorit oraşul printr-un carnaval specific Americii Latine.

„Aş vrea să văd mai mulţi oameni relaxaţi, care să nu-şi ascundă emoţiile, pentru că ce se întâmplă aici este foarte impresionant”, spune Nastia, o locuitoare din Moscova.

Startul ceremoniilor a fost dat în Piaţa Roşie, unde aproape 2.000 de dansatori au încins atmosfera. Pentru prima dată, şase biserici istorice şi peste 30 de fabrici şi-au deschis uşile pentru vizitatori.

„Cred că este o celebrare fantastică. Le doresc toate cele bune moscoviţilor. Este un oraş minunat, îmi place totul aici”, a fost opinia exprimată de Galina, o altă participantă la sărbătoare.

Spectacolele au continuat şi duminică, ziua când întreaga sărbătoare se încheie cu focuri imense de artificii.Toată distracţia a costat administraţia capitalei aproape 4 milioane de euro.