Moscova le-a interzis tuturor persoanelor de peste 65 de ani să iasă din case! Singurul căruia nu i se aplică e Vladimir Putin (67 ani)

Serghei Sobianin, primarul Moscovei, a emis un ordin ca bătrânii în vârstă de peste 65 de ani, rezidenţi în capitala Rusiei, să numai iasă din case începând de joi, din cauza pandemiei de coronavirus.

24 mart. 2020, 10:07
Moscova le-a interzis tuturor persoanelor de peste 65 de ani să iasă din case! Singurul căruia nu i se aplică e Vladimir Putin (67 ani)

Interdicția pentru bătrâni de a mai ieși din case va fi valabilă în perioada 26 martie – 14 aprilie, a anunţat Seghei Sobianin.

Întrebat în ce măsură interdicția i se va aplica și președintelui Vladimir Putin, care are 67 de ani, primarul Moscovei a spus că şeful de la Kremlin lucrează unde locuiește, astfel că el nu va fi afectat de ultimele ordine emise de municipalitate.

Citeşte şi Donald Trump: „Dacă era după doctori, închideam toată planeta! În câteva zile redeschidem America pentru business”

S-ar putea ca măsura să nu vă placă și nu vă puteți opune, dar credeți-mă, a fost dictată de grija sinceră față de dumneavoastră. Totuşi, puteţi merge la farmacie sau la alimentara, însă doar atunci când aveţi nevoie„, li s-a adresat Serghei Sobianin cetăţenilor Moscovei trecuţi de 65 de ani.

Rusia a aplicat restricţii graduale ca urmare a pandemiei de coronavirus, interzicând mai întâi evenimentele culturale şi sportive, pentru ca mai apoi să treacă la închiderea şcolilor, iar acum să treacă la restricţii de circulaţie.

Rusia a raportat până acum 440 de cazuri de coronavirus şi un singur mort.