Donald Trump: „Dacă era după doctori, închideam toată planeta! În câteva zile redeschidem America pentru business”

Donald Trump începe să-şi piardă răbdarea din cauza blocajului economic cauzat de coronavirus şi spune că la finalul celor 15 zile de izolare va lua o decizie privitoare la calea pe care SUA o va urma.

24 mart. 2020, 09:49
Donald Trump: „Dacă era după doctori, închideam toată planeta! În câteva zile redeschidem America pentru business”

Donald Trump crede că impactul izolării impuse de răspândirea coronavirusului este atât de mare asupra economiei, încât trebuie luate măsuri care să sfideze pandemia. „Vom redeschide America mult mai curând decât trei sau patru luni, aşa cum sugerează unii. Mult mai curând. Nu putem lăsa remediul să devină o problemă mai mare decât problema în sine„, a spus preşedintele SUA, cu ocazia unui briefing care a avut loc la Casa Albă.

Citeşte şi Drama românilor din Italia. Rusalim a rămas fără job şi casă: „Aici mor oameni, s-a închis tot. Vă rog, mă poate ajuta cineva?”

America va fi din nou, în curând, deschisă pentru afaceri„, a mai completat Trump, el adăugând că la sfârșitul a 15 zile de izolare, se va lua o decizie cu privire la calea de urmat. „Chiar le-am spus  doctorilor, dacă ar fi fost după ei ar fi închis totul, ar fi zis „hai să închidem întreaga lume”. Nu puteţi face asta, le-am zis”, a mai declarat Donald Trump.

Trump vs. experţi

Vom urmări foarte atent punctele fierbinți. Vom avea grijă și îi vom urmări îndeaproape vârstnicii noștri, în special pe cei cu o problemă sau o boală. Îi vom urmări foarte, foarte îndeaproape. Și putem să facem asta și să avem o economie deschisă, să avem o țară deschisă„, a mai puctat preşedintele SUA.

Totuşi, Anthony Fauci, directorul Intitutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase și alți experti din grupul de lucru de la Casa Albă îl avertizează pe Trump că a renunța la distanțarea socială prea devreme va compromite eforturile de a ține virusul sub control, ar putea duce la supra-aglomerarea spitalelor și la prăbușirea sistemului sanitar.

În Statele Unite, peste 30.0000 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus și se anticipează că în urmatoarele zile numarul va crește mult.