Moscova le face pe plac musulmanilor: Află ce surprize le-a rezervat

Publicat: Luni, 20 Octombrie 2014 15:54 // Actualizat: Luni, 20 Octombrie 2014 16:13 // Sursa: romaniatv.net

Mic dejun fără şuncă, salon de rugăciune şi un Coran în cameră: un hotel din Moscova a lansat în octombrie serviciul halal, o premieră în capitala rusă, datorită afluxului de clienţi musulmani, informează luni AFP, citată de Agerpres.

Un hotel din Moscova a lansat serviciul "halal" datorită afluxului mare de clienţi musulmani. "Aproximativ 70% din clienţii noştri vin din străinătate, dintre care 13% - circa 5.000 de persoane - din ţările musulmane, mai ales din Iran - a declarat pentru AFP Liubov Şian, responsabilă cu serviciul de marketing al hotelului "Aerostar".

După o lungă procedură de certificare desfăşurată de autorităţile musulmane, acest hotel din nordul Moscovei s-a dotat la 1 octombrie cu un serviciu halal care nu propune credincioşilor musulmani decât ceea ce este autorizat de Islam.

"Am instalat în 20 de camere, din cele 308 ale hotelului, un covor de rugăciune, o carafă pentru a se spăla de impurităţi şi o mică busolă", care indică direcţia Mecca spre care musulumanii trebuie să se îndrepte atunci când se roagă, a spus ea. Cartea sfântă, Coranul se află pe noptieră la dispoziţia clienţilor în toate camerele halal.

Citeşte şi Sancţiune HALUCINANTĂ. Un sportiv a fost penalizat pentru că s-a rugat pe teren VIDEO

Inclusiv şamponul şi săpunul au fost certificate ca produse halal şi nu conţin ingrediente provenite din grăsimi animale, informează sursa. Au fost amenajate, de asemenea, două săli de rugăciune - una pentru bărbaţi şi alta pentru femei - iar o bucătărie echipată în întregime halal a fost pusă la dispoziţia acestor clienţi.

Clientela halal este servită la mese separate şi este servită cu preparate adaptate gusturilor lor, din care lipsesc cu desăvârşire produsele din carne de porc. Rezervări pentru serviciul halal au fost deja primite din Iran şi Malayezia, a subliniat doamna Şian.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 oct 16:55
...un hotel din Moscova a lansat în octombrie serviciul halal, o premieră în capitala rusă, datorită afluxului de …read more ...
20 oct 16:02
...halal, o premieră în capitala rusă, datorită afluxului de clienţi musulmani, informează luni AFP, citată de Agerpres. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H