Moscova nu crede în lacrimi. De ce a lăcrimat Putin

Pentru cei care s-au lăsat păcăliţi de existenţa unei laturi sentimentale a lui Vladimir Putin, pe care şi-ar fi arătat-o în public sub formă de lacrimi, misterul a fost dezlegat. Lacrima care s-a prelins pe obrazul durului lider rus în timpul discursului de mulţumire către susţinătorii săi a fost provocată de vântul rece ce sufla cu putere, la Moscova în seara scrutinului prezidenţial.

RomaniaTV.net
05 mart. 2012, 17:30
Moscova nu crede în lacrimi. De ce a lăcrimat Putin

Misterul lacrimilor ce au brăzdat obrazul lui Putin a încins blogosfera, mulţi întrebându-se dacă au fost adevărate sau a fost vorba despre un episod bine regizat, pentru a impresiona publicul rus, arătându-i şi o aşa-zisă latură slabă a caracterului lui Putin. Premierul se reîntoarce în fotoliul de la Kremlin, în urma rezultatelor scrutinului prezidenţial de duminică.

Bloggerul Slavik Zehner i-a scris pe Twitter lui Putin, ironizând gestul lui : „Vova (de la Vladimir, n.r.), Moscova nu crede în lacrimi”, făcând astfel aluzie la un celebru film din perioada sovietică, din anii ’80.

Lacrimile „erau adevărate, dar din cauza vântului”, a răspuns Putin. Fost agent KGB, liderul rus, considerat că a condus ţara cu o mână de fier chiar şi când a fost premier, deţine centura neagră la judo. În exerciţiile sale de popularitate, Putin a apărut adesea în faţa camerelor de filmare cu pistolul în mână, cu bustul gol călare pe cal, urmărind un tigru sau balene, făcând scufundări fundul apelor sau gonind cu motocicleta ca rockerii.