Moştenitorul Tetra Pak, arestat pentru uciderea soţiei sale

Miliardarul Hans Kristian Rausing, moştenitorul companiei Tetra Pak, a fost arestat pentru uciderea soţiei sale Eva, cu care forma un cuplu cunoscut pentru problemele cu drogurile, a anunţat Scotland Yard.

RomaniaTV.net
14 iul. 2012, 15:16
Moştenitorul Tetra Pak, arestat pentru uciderea soţiei sale

Hans Kristian Rausing, în vârstă de 49 de ani, „a fost arestat pentru crimă şi aşteptăm să aflăm când va putea fi interogat”, a declarat un detectiv al Scotland Yard, Sharon Marman, suspectul aflându-se în prezent sub observaţie medicală.

Sharon Marman s-a exprimat vineri la începutul unei anchete publice, procedură obişnuită în Marea Britanie în cazul unei morţi bruşte sau inexplicabile.

Poliţia britanică a găsit la începutul săptămânii cadavrul Evei Rausing, soţia lui Hans Kristian Rausing, percheziţionând somptuoasa locuinţă a cuplului din Belgravia, un cartier de lux din Londra.

Aceasta a făcut macabra descoperire după ce l-a arestat luni pe Hans Kristian Rausing pentru posesie de droguri în timp ce conducea periculos. „Am obţinut un mandat de percheziţie la domiciliu şi în cursul acestei percheziţii, ofiţerii de poliţie au descoperit cadavrul americancei în vârstă de 48 de ani”, a continuat Sharon Marman.

O examinare post-mortem s-a dovedit inutilă şi sunt aşteptate rezultatele unei analize mai aprofundate, potrivit aceleiaşi surse.

Poliţia nu a vrut să comenteze informaţiile apărute în presă potrivit cărora cadavrul zăcea în casă de mai multe zile.

Hans Kristian Rausing este unul dintre cei trei copii ai lui Hans Rausing, fiul fondatorului suedez al gigantului industrial Tetra Pak. Averea tatălui este estimată la 4,3 miliarde de lire sterline (5,4 miliarde de euro), potrivit Sunday Times.

Bunicul, Ruben, a fondat în 1951 compania de ambalaje de carton care a revoluţionat în special conservarea băuturilor.

Fiica unui oficial de rang înalt din grupul PepsiCo, Eva Kemeny l-a întâlnit pe Hans Kristian Rausing într-o clinică de dezintoxicare, cu puţin timp înainte de a se căsători cu acesta, în anii ’80.