MOŢIUNE DE CENZURĂ. Anunţ de ultimă oră al UDMR

Attila Korodi critică la RFI atât Guvernul, cât și PSD-ul, anunţând că UDMR anunţă ce va face în jurulş orei 14.00.

31 aug. 2020, 07:25
MOŢIUNE DE CENZURĂ. Anunţ de ultimă oră al UDMR

Dacă Executivul pică la moțiunea de cenzură se poate ajunge la un vid decizional, spune deputatul UDMR Attila Korodi. El acuză pe de altă parte Guvernul Orban că se comportă „de parcă în Parlament ar avea peste 50%”.

Ludovic Orban: Noi nu participăm la această poţiune de cianură! Este o procedură neconstituţională

Attila Korodi critică la RFI atât Guvernul, cât și PSD-ul: „Avem un Guvern care în foarte multe momente face hibe, ia decizii pripite sau are multe sincope în procedurile decizionale. Pe de altă parte, avem o Opoziție în jurul PSD-ului, care nu a arătat ce se va întâmpla, dacă acest pas care se întâmplă astăzi, moțiunea de cenzură, trece (…). La ora actuală, în momentul în care Guvernul Orban pică la moțiunea de cenzură, putem ajunge și la un vid decizional. Pe de altă parte, avem un Guvern Orban care se comportă de parcă în Parlament ar avea peste 50%, ia decizii fără să consulte partenerii politici sau sociali sau să aibă dialog cu majoritatea partidelor”.

Deputatul prezintă variantele UDMR în vederea moțiunii de cenzură: „Sunt câteva variante: participăm și votăm împotriva Guvernului, participăm și votăm împotriva moțiunii de cenzură, nu participăm. Toate sunt semnale clare despre o poziționare a grupului parlamentar și această decizie o vom comunica probabil în jurul orei două”.

Parlamentul dezbate luni, de la ora 14.00, moțiunea de cenzură depusă de PSD, intitulată „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”.