Moţiunea de cenzură, amânată. Votul va avea loc joia viitoare UPDATE

Publicat: Miercuri, 02 Octombrie 2019 06:28 // Actualizat: Joi, 03 Octombrie 2019 08:44 // Sursa: romaniatv.net

Şedinţa Camerelor reunite ale Parlamentului, în care urma să fie citită moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, a fost închisă, după ce ordinea de zi care stabilea citirea moţiunii miercuri şi vot sâmbătă a fost respinsă la vot. Moţiunea de cenzură se va dezbate şi se va vota în Parlament joia viitoare, au decis Birourile permanente reunite ale Parlamentului.

UPDATE Victor Ponta (Pro România) a precizat că moţiunea de cenzură va fi citită în plenul Parlamentului joi.

"Avem moţiunea citită mâine şi discutată şi votată joia viitoare, pe 10 octombrie", a spus Ponta, după şedinţa Birourilor permanente reunite.

_______

UPDATE Conducerea Parlamentului a negociat ca textul moţiunii să fie citit joi, iar dezbaterea şi votul vor avea loc joia viitoare.

"Mâine citim moţiunea şi joia viitoare vom face votul", a spus Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei, precizând că toată lumea a fost de acord cu acest program.
 
“Matematic, PSD-ul în acest moment nu are majoritate. Vom vedea dacă opoziţia va avea voturile, majoritate de 233, să cadă guvernul”, a mai subliniat preşedintele Camerei.

_______

UPDATE Ordinea de zi de miercuri, care cuprindea citirea moţiunii de cenzură, a fost respinsă cu 194 de voturi ”împotrivă” - date de Opoziție, la 181 ”pentru”.

”Programul și ordinea de zi au fost respinse, declar ședința închisă!”, a anunţat Florin Iordache în Parlament, moment în care politicienii opoziţiei au început săaplaude şi să strige "Demisia!".

”Moțiunea nu va mai putea fi votată sâmbătă pentru că sunt necesare trei zile”, a spus Marcel Ciolacu în fața jurnaliștilor. 

_______

UPDATE Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit miercuri, la ora 15.00, pentru citirea textului moţiunii de cenzură depusă de opoziţie împortiva Cabinetului Dăncilă.

Raluca Turcan a cerut ca votul să aibă loc luni, nu sâmbătă.

_______

UPDATE Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților, a anunțat că moțiunea de cenzură va fi citită miercuri, la ora 15.00, iar dezbaterea şi votul vor avea loc sâmbătă, de la ora 11.00. De asemenea, Iordache a mai precizat că parlamentarii PSD ar trebui să asigure cvorumul, dar să nu voteze la moțiune.

"Dacă nu va fi cvorum sâmbătă va fi convocată o nouă ședință de BPR-uri, pentru a stabili o nouă dată. Astăzi la 15.00 va fi citită moțiunea, iar sâmbătă votul. Ziua a fost aleasă pentru că este, conform regulamentului, la trei zile de la citirea moțiunii. Dacă există o urgență în a debarca acest Guvern, care este problema să se voteze sâmbătă?

Eu înțeleg că este o urgență să fie debarcat acest Guvern. Pentru noi este o urgență să arătăm că acel 237 nu există.

Noi vom participa la această moțiune de cenzură, dar nu vom vota. Părerea mea este că trebuie să fim prezenți, dar să nu votăm această moțiune. Vom discuta în partid și vom lua o decizie în privința votului", a declarat Florin Iordache.

Opoziţia a ieşit din sala de şedinţă pentru a împiedica, prin lipsa cvorumului, adoptarea calendarului moţiunii. Cvorumul a fost restabilit însă după sosirea la şedinţa Birourilor permanente reunite a reprezentantului minorităţilor naţionale, Dragoş Zisopol.

_______

UPDATE Moţiunea de cenzură va fi citită miercuri,iar votul va avea loc sâmbătă, a decis Biroul Permanent Reunit al Parlamentului.

_______

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a anunţat că, din lipsă de cvorum, marţi seară nu a putut fi stabilit calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse de Opoziţie.

Liderii Opoziţiei au criticat convocarea Birourilor permanente marţi seara, imediat după depunerea moţiunii de cenzură şi intenţia ca plenul Parlamentului să se reunească la ora 19,00, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, afirmând că este "un abuz şi infracţionalitate cu premeditare".

Ludovic Orban: Sunt convins că numărul votanţilor moţiunii de cenzură va fi mai mare decât numărul semnatarilor

Raluca Turcan a precizat că Opoziţia cere ca moţiunea de cenzură să fie citită în plenul Parlamentului săptămâna aceasta, iar votul să aibă loc la începutul săptămânii viitoare.

"Noi suntem pregătiţi la şicane şi acţionăm unitar şi pas cu pas o să dejucăm această abordare cu profil infracţional. Opoziţia cere nişte lucruri de bun simţ şi anume: moţiunea să se citească la o oră şi într-un moment în care parlamentarii să poată să participe. De asemenea, Opoziţia doreşte ca, după 30 de ani în care nicio moţiune de cenzură nu a fost votată în zile nelucrătoare, să nu se întâmple nici de data aceasta, la comanda Vioricăi Dăncilă. Propunerile Opoziţiei sunt fireşti, sunt de bun simţ, să citim moţiunea săptămâna aceasta şi votul să fie la începutul săptămânii viitoare. Acesta este programul pe care îl vom propune PSD", a declarat Turcan.

Ea a mai spus că Opoziţia se va prezenta la şedinţele Birourilor permanente "convocate la ore normale, în care parlamentarii pot să îşi exercite dreptul constituţional cu care au fost învestiţi".

Moţiunea de cenzură, iniţiată de Opoziţie la adresa Guvernului Dăncilă, a fost depusă marţi în Parlament.

Moţiunea, intitulată "Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!", are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO România, ALDE, doi deputaţi ai minorităţilor naţionale, patru parlamentari PSD şi un deputat independent, după cum a anunţat prim-vicepreşedintele liberalilor Raluca Turcan. 

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Camera Deputaţilor Marcel Ciolacu moţiune de cenzură PSD Viorica Dăncilă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
România U21 – Finlanda U21 SCOR – ProTV live
România U21 – Finlanda U21 SCOR – ProTV live
05 oct 07:45
Răspunde | Votează email 0 email
mustapha ramatu
Este vorba despre un împrumutător de împrumuturi profesionale private care este înregistrat pentru a acorda împrumuturi cu o dobândă scăzută de 3%. Lucrează cu o echipă de experți în calitate de personal și acordă împrumuturi în aceeași zi. Tot felul de împrumuturi, cum ar fi:

împrumuturi de urgență:
împrumuturi pe bani grei:
împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi auto, vehicule, camioane:
împrumut de afaceri:
finanțare / finanțare:
împrumuturi ipotecare, credite pentru studenți:
împrumuturi pentru agricultură:
împrumuturi pentru construcții, finanțare de proiecte:
împrumut pentru a începe un proiect și multe altele:

Contactați prin: ([email protected]
04 oct 10:45
Răspunde | Votează email 0 email
Bridget Cooper
O veste bună pentru toți cei interesați să obțină un împrumut de capital și alte forme de împrumut în diverse scopuri. Folosim platforma de publicitate online a companiei noastre pentru a anunța publicului larg că oferim împrumut unor companii private, persoane fizice, proprietari de afaceri, etc. rata dobânzii scăzută.

Acest lucru este de a informa publicul larg că compania noastră de împrumuturi este o organizație globală de creditare dedicată furnizării de împrumuturi în numerar garantate rapid persoanelor fizice și companiilor calificate cu o dobândă subvenționată pe an. Am ajutat numeroase persoane și organizații care se confruntă cu dificultăți financiare în întreaga lume. Când aplicați cu noi, aplicați cu o companie de încredere care are grijă de nevoile dvs. de finanțare. Vom avea grijă de dvs. pe tot parcursul procesului.
Vino astăzi la biroul nostru sau ne poți contacta prin e-mail Madam BRIDGET COOPER: [email protected]

Puteți obține următoarele împrumuturi de la noi;
Împrumut de capital de afaceri,
Imprumut personal,
împrumut imobiliar,
Împrumut fără datorii,
Împrumut educațional,
împrumut pentru înființarea companiei,
Împrumut individual,
Împrumut pentru asistență medicală
Împrumut agricol
Împrumut auto

Nu ezitați să ne contactați astăzi și să experimentați oportunitatea de schimbare a vieții financiare pe care firma noastră o oferă. Fiți martor la ofertele noastre de astăzi, astfel încât să puteți informa alții care au nevoie de împrumut pentru a experimenta și libertatea financiară pe care o aveți.
Încă o dată ne puteți contacta prin e-mail Madam BRIDGET COOPER: [email protected]
Mulțumesc.
02 oct 21:31
Răspunde | Votează email 0 email
EXPRESS LOANS
Ai nevoie de un împrumut urgent? contactați-ne prin e-mail pentru informații despre serviciul nostru de împrumut. e-mail: [email protected]
02 oct 21:25
Răspunde | Votează email 0 email
EXPRESS LOANS
Ai nevoie de un împrumut urgent? contactați-ne prin e-mail pentru informații despre serviciul nostru de împrumut. e-mail: [email protected]
02 oct 17:01
Răspunde | Votează email 0 email
Fane
heehehehee muriti de oftica panseluteloorrrr.. ;) nu dati voi jmekeria jos cand vreti voi.. ;) sau cu alte cuvinte.. ;) nu mor cai cand vor caini.. ;)
1
EUR
4.7669
RON
14 Nov
noapte 11 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H