PNL anunţă moţiune împotriva lui Tudorel Toader după crima din Mediaş: România, raiul infractorilor! Tudorel, ocrotitorul lor!

PNL va pregăti, până săptămâna viitoare, un proiect de lege privind modificarea prevederilor referitoare la recursul compensatoriu şi va depune la începutul sesiunii parlamentare o moţiune împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, luni, liderul liberalilor, Ludovic Orban.

RomaniaTV.net
14 ian. 2019, 11:32
PNL anunţă moţiune împotriva lui Tudorel Toader după crima din Mediaş: România, raiul infractorilor! Tudorel, ocrotitorul lor!

„Biroul Executiv al PNL a luat în analiză situaţia extrem de gravă privitor la creşterea infracţionalităţii, datorită eliberării pe uşa din dos a mii, până la 11.000 de infractori, ca urmare a reglementărilor adoptate de PSD, ALDE şi UDMR, în special legea privind recursul compensatoriu. (…) Consecinţele eliberării din închisori a aproape 11.000 de deţinuţi înainte de termen, fără niciun fel de pregătire, din punctul de vedere al organizării şi întăririi serviciului de probaţiune, fără niciun sistem de urmărire şi de susţinere a reintegrării sociale a celor care au fost eliberaţi din puşcării, iată că se transformă într-o ameninţare de zi cu zi la viaţa, siguranţa şi bunurile private ale fiecărui cetăţean român. PNL a luat decizia de a pregăti până săptămâna viitoare un proiect de lege prin care să împiedicăm eliberarea infractorilor care au comis infracţiuni cu violenţă, violuri, tâlhării, omoruri şi alte infracţiuni grave pentru că, iată, aceştia, proaspăt eliberaţi, nu fac decât să recidiveze şi să afecteze viaţa, proprietatea, siguranţa cetăţenilor români”, a declarat Ludovic Orban la finalul Biroului Executiv al PNL, potrivit Agerpres.

Preşedintele PNL a anunţat şi depunerea unei moţiuni împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

„Vom depune în Camera Deputaţilor, la începutul sesiunii parlamentare, o moţiune împotriva ministrului Tudorel Toader, pentru a încerca încă o dată demiterea acestui ministru care a făcut praf sistemul de justiţie şi care este preocupat, repet, ca întreg Guvernul, în primul rând de soarta celor condamnaţi sau a celor care urmează să fie condamnaţi şi într-o măsură mult mai mică de viaţa de zi cu zi a cetăţenilor. De asemenea, solicităm de urgenţă întărirea serviciului de probaţiune, care este fundamental pentru a asigura revenirea la o viaţă normală a celor care sunt eliberaţi din închisori. Somăm Ministerul de Interne să demareze de urgenţă concursurile de ocupare a posturilor vacante din Poliţie care au fost vacantate ca urmare tot a reglementărilor idioate ale partidului de guvernământ, care a permis trecerea în rezervă, anticipată, a mii de cadre, creând mii de poziţii vacante în rândul Poliţiei, care nu mai are capacitatea de a-şi exercita funcţia esenţială, de a asigura ordinea publică, de a păzi viaţa, integritatea fizică şi bunurile cetăţenilor români”, a mai declarat Orban. 

Vicepreşedintele PNL Gigel Ştirbu a anunţat, anterior, că va propune, în şedinţa de luni a Biroului Executiv al partidului, o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei Tudorel Toader, la începutul sesiunii parlamentare, în contextul în care foşti deţinuţi au beneficiat de recursul compensatoriu.

„România, raiul infractorilor! Tudorel, ocrotitorul lor! Astăzi, în cadrul ședinței săptămânale a Biroului Executiv al Partidului Național Liberal, voi propune colegilor mei să ia în calcul posibilitatea ca la începutul sesiunii parlamentare să depunem o moțiune simplă la adresa ministrului Justiției.

Vedem o întreagă avalanșă de fapte infracționale comise de infractori care au beneficiat de recursul compensatoriu, de la crime și violuri până la tâlhării și alte infracțiuni cu violență.
De doi ani de zile, principala preocupare a actualului ministru este cum să apere infractorii!”, a scris Gigel Ştirbu, luni pe Facebook.

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost înjunghiat mortal, sâmbătă trecută, de un criminal eliberat înainte de termen, în baza legii recursului compensatoriu. Cearta a pornit într-un club din Mediaş şi a fost surprinsă pe camerele de supraveghere din zonă. Recidivistul a fost prins de poliţişti în duminică după-amiază.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a anunţat, luni, că după crima de la Mediaş trei bărbaţi au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Doi dintre ei au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu. Doi dintre suspecţi sunt cercetaţi pentru omor, iar unul pentru loviri şi alte violenţe. Victima a fost lovită cu cuţitul de unsprezece ori şi a primit numeroase lovituri cu pumnii şi picioarele în cap. Decesul a survenit din cauza hemoragiei masive, în urma tăierii arterei şi venei femurale.