MOŢIUNE SIMPLĂ pe educaţie, iniţiată de ACL

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat că ACL va depune marţi la Camera Deputaţilor o moţiune simplă cu titlul 'PSD amanetează educaţia pentru a achiziţiona voturi', în care solicită demisia ministrului Educaţiei şi retragerea Ordonanţei de Urgenţă 49/2014.

15 sept. 2014, 10:33
MOŢIUNE SIMPLĂ pe educaţie, iniţiată de ACL

‘ACL consideră incalificabil modul în care PSD gestionează învăţământul românesc şi a decis să depună marţi moţiunea simplă ‘PSD amanetează educaţia pentru a achiziţiona voturi’. Ponta este într-un mod cinic şi trist potenţial candidat pentru Cartea Recordurilor. PSD a răsturnat valorile în educaţia românească şi le spune cu cinism elevilor de clasa întâi şi a doua că dacă nu ai carte, ai parte. La fel le spune cu dispreţ celor care termină liceul că înveţi, nu înveţi, tot te alegi cu o diplomă’, a spus Raluca Turcan, luni într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Turcan a adăugat că moţiunea simplă este centrată pe Ordonanţa de Urgenţă 49/2014, care ‘răstoarnă sistemul şi aşa fragil al valorilor de performanţă şi de calitate din educaţie’. În opinia democrat-liberalei, prin această ordonanţă învăţământul se politizează excesiv atât la nivel preuniversitar, cât şi la nivel universitar.

‘Această Ordonanţă 49/2014 trebuie întoarsă din drumul distrugerii sistemului educaţional. ACL cere prin moţiunea simplă Guvernului Ponta finanţarea corectă a educaţiei româneşti, nu modificări ale legii în avantajul grupurilor căpuşă de pe lângă PSD, descentralizarea reală şi depolitizarea şcolii româneşti, renunţarea la a treia sesiune de bacalaureat şi la colegiile din facultăţi, ierarhizarea şi finanţarea universităţilor pe criterii de calitate şi performanţă academică, renunţarea la doctoratul fără frecvenţă, abrogarea Ordonanţei 49/2014 şi demisia ministrului Educaţiei Naţionale’, a afirmat Turcan.

CITEŞTE ŞI ACL va iniţia o MOŢIUNE DE CENZURĂ pe tema fraudării alegerilor prezidenţiale