Moţiunea de cenzură a picat. Cîţu: „Eșec previzibil al Alianței PSD – AUR! Rămân cel mai mare inamic al PSD”

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a picat, fiind votată de 201 parlamentari, în condiţiile în care erau necesare 224 de voturi pentru a fi adoptată.

29 iun. 2021, 18:41

„Eșec previzibil al Alianței PSD – AUR! Moțiunea de cenzură împotriva acestui Guvern a picat. O moțiune de fațadă, în care nici Marcel Ciolacu nu a crezut, măcar. Românii doar asta trebuie să știe! Guvernul pe care îl conduc va lua în continuare cele mai bune măsuri, va face investiţii, va face reforme! Rămân cel mai mare inamic al PSD.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a picat, fiind votată de 201 parlamentari, în condiţiile în care erau necesare 234 de voturi pentru a fi adoptată.

Moţiunea de cenzură a căzut, avem rezultatul votului. Orban: „A fost un balon de săpun” UPDATE
De asemenea, a fost înregistrat şi un vot împotrivă. Conform articolului 113 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Diana Şoşoacă, circ la dezbaterea moţiunii de cenzură. A pus în faţa lui Cîţu un sac în care erau îngropaţi morţii COVID

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea.

Cîțu: S-ar putea să avem o premieră și să avem o rectificare bugetară pozitivă

Luna viitoare ar trebui făcută rectificarea bugetară, iar premierul Forin Cîțu crede că aceasta ar putea fi un pozitivă.

„Pe de-o parte, veniturile la buget sunt foarte bune. Avem o execuție bugetară foarte bună, am arătat și astăzi în Parlament că avem investiții mai mari decât anul trecut, veniturile la buget sunt mai mari decât anul trecut, anul trecut erau mai mari decât în 2019, deci avem o execuție bugetară bună. S-ar putea să avem o premieră dacă lucrurile merg așa și să avem o rectificare bugetară pozitivă. Restul discutăm când am mai multe informații”, a afirmat premierul dat fiind faptul că luna viitoare ar trebui făcută rectificarea bugetară.

 

Premierul Florin Cîţu a afirmat, la finalul dezbaterilor moţiunii de cenzură, că social-democraţii sunt îngrijoraţi de sărăcia din Roânia, dar poartă ”cămăşi scumpe şi ceasuri care costă cât un apartament”.

”Domnilor de la PSD, ce-mi place mie când vă îngrijorează sărăcia din România, cu cămăşi scumpe şi ceasuri care costă cât un apartament şi staţi şi vă îngrijorează sărăcia din România. Domnule Ciolacu, oamenii deja ştiu, s-au hotărât şi vă spun să plecaţi acasă”, a afirmat Cîţu, la finalul dezbaterilor la moţiunea de cenzură.