Moţiunea de cenzură a PNL va fi depusă înainte de alegerile europarlamentare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri că moţiunea de cenzură anunţată va fi depusă înainte de alegerile europarlamentare, arătând că acest subiect se va discuta la şedinţele conducerii partidului de la Braşov, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
25 apr. 2014, 10:55
Moţiunea de cenzură a PNL va fi depusă înainte de alegerile europarlamentare

„Nu o lăsăm (n.r. – moţiunea de cenzură) după euroalegeri. Ştiţi că există o decizie a Biroului Permanent care a mandatat grupurile parlamentare să pregătească moţiunea de cenzură. Astăzi la Braşov avem iarăşi o şedinţă a Biroului Permanent, cât şi a Delegaţiei Permanente. Nu am decis data la care această moţiune de cenzură va fi lansată şi între timp s-au adunat mai multe subiecte privitor la politica fiscală a Guvernului”, a afirmat Antonescu, într-o conferinţă de presă.

El a salutat adoptarea de către Guvern a ordonanţei cu privire la neimpozitarea profitului reinvestit, însă a subliniat că mai există şi alte subiecte care vor face obiectul moţiunii de cenzură, precum reducerea CAS.

„Noi am luat act, de pildă, cu satisfacţie, nu neapărat cu încredere, un pas e faptul că s-a adoptat ieri sau alaltăieri ordonanţa privitoare la intrarea în vigoare de la 1 iulie a scutirii de impozit a profitului reinvestit. Un lucru pe care îl salutăm, un lucru pe care l-am cerut, care era în programul de guvernare. Rămâne chestiunea cu CAS şi rămân o serie de alte chestiuni, nu neapărat de natură economică şi din punctul nostru de vedere pot face obiectul unei moţiuni de cenzură. Foarte probabil această moţiune de cenzură va veni înainte de alegerile europarlamentare”, a precizat liderul PNL.

Antonescu a spus că nu crede că nu va fi cvorum la dezbaterea moţiunii de cenzură din cauza vacanţei pe timpul campaniei pentru euroalegeri.

„Vacanţele pe care le decid dl Zgonea şi dl Ilie Sârbu, că dl Tăriceanu face ce zice dl Sârbu, nu ne pot priva de mijloacele parlamentare cum ar fi moţiunea de cenzură. Eu cred că nu o să fim în situaţia în care să depunem o moţiune de cenzură şi dânşii să nu vină, să spună că sunt în campania electorală, nu cred”, a arătat liderul PNL.