Moţiunea de cenzură. USR PLUS votează „la vedere” împotriva Guvernului Cîţu

Parlamentarii USR PLUS vor vota "la vedere" pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, a anunţat, luni, liderul deputaţilor partidului, Ionuţ Moşteanu, adăugând că este "ultima zi" a lui Florin Cîţu la Palatul Victoria.

04 oct. 2021, 20:08
Moţiunea de cenzură. USR PLUS votează „la vedere” împotriva Guvernului Cîţu

Moţiunea de cenzură. „În seara aceasta vom avea o primă şedinţă a noului Biroului Naţional în care vom stabili detaliile legate de zilele care urmează. Cert este că am decis până acum cu colegii parlamentari, din nou am verificat cu fiecare dintre ei, mâine, la 12,00, toţi parlamentarii USR PLUS vor fi aici la moţiune şi vor vota moţiunea la vedere. Asta este decizia de astăzi. Mâine Florin Cîţu va pica, este ultima zi a dânsului la Palatul Victoria”, a afirmat Moşteanu, la Palatul Parlamentului.

Planul lui Iohannis pentru nominalizarea premierului după moţiunea de cenzură. Cine va fi propunerea preşedintelui de prim-ministru de sacrificiu

Întrebat dacă, în situaţia în care moţiunea de cenzură va trece, USR PLUS se va prezenta la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier, Moşteanu a spus: „Asta va fi o discuţie pe care o vom avea în partid în Biroul Naţional, în Comitetul Politic”.

„Ideea este simplă şi constituţională: preşedintele cheamă toate partidele parlamentare la consultări. Dacă există o majoritate care să susţină o propunere de premier, mergem înainte. Dar, decizia aceasta este a Biroului Naţional şi a conducerii”, a adăugat Moşteanu. El a menţionat că are dubii că PSD doreşte ca Guvernul să plece.

Şi PSD anunţă că va vota la vedere moţiunea de cenzură 

PSD anunţă că va vota la vedere moţiunea de cenzură şi face apel şi la parlamentarii celorlalte partide să voteze, la rândul lor, pentru demiterea Guvernului Cîţu. Social-democraţii au un caz de parlamentar infectat cu COVID-19 şi vor cere preşedinţilor celor două Camere să găsească soluţii pentru ca toţi aleşii să îşi poată exprima votul.

Sorin Grindeanu: „PSD nu ar trebui să se prezinte la consultări la Cotroceni. Klaus Iohannis a girat toate aceste lucruri”

PSD şi-a respectat angajamentul că va depune propria moţiune de cenzură, dacă cea a USR şi AUR va avea probleme de procedură, a spus, luni, Sorin Grindeanu, după şedinţa conducerii Partidului Social Democrat.

PSD îi invită toţi parlamentarii care vor plecarea Guvernului Cîţu să voteze moţiunnea de cenzură, a mai spus el, precizând că ultimele săptămâni au arătat că actuala guvernare nu face altceva decât să creeze instabilitate politică, economică şi socială.