Sorin Grindeanu: „PSD nu ar trebui să se prezinte la consultări la Cotroceni. Klaus Iohannis a girat toate aceste lucruri”

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat luni că în Biroul Permanent Naţional al partidului au fost mai multe păreri, dar el susţine varianta ca social-democraţii să nu se prezinte la consultările cu Klaus Iohannis de după moţiunea de cenzură, în cazul în care acesta va trece de votul din Parlament.

04 oct. 2021, 19:00
Sorin Grindeanu: „PSD nu ar trebui să se prezinte la consultări la Cotroceni. Klaus Iohannis a girat toate aceste lucruri”

Sorin Grindeanu spune că preşedintele Klaus Iohannis nu ia în serios consultările cu PSD şi dă exemplul din luna decembrie 2020, când social-democraţii l-a propus, în plină pandemie, pe Alexandru Rafila pentru funcţia de premier.

„Eu am fost printre cei care am spus că nu trebuie să ne prezentam la Cotroceni, pentru că cel care a girat toate aceste lucruri este Klaus Iohannis. Dar, sigur, părerile au fost împărţite: colegi care au spus că ar fi bine să mergem cu un mandat foarte clar – cel pe care îl spunem de foarte mult timp, şi anume alegeri anticipate – şi alţii, printre care mă număr şi eu, care am spus că e bine să nu mergem, pentru că, de fiecare dată când am fost, domnul Iohannis nu prea ne-a ascultat. De exemplu, în decembrie anul trecut, când ne-am dus cu mandatul câştigător, nu l-a interesat opţiunea noastră, a zis că românii au votat dreapta. Uite ce au votat! Domnul Iohannis în 7 ani a avut 7 premieri şi se aşteaptă să îl aibă pe al 8-lea. Şi ne mai anunţă, aşa senin, că statul a eşuat, după 7 ani în care a condus acest stat!”, a declarat Grindeanu, la finalul BPN al PSD.

Sorin Grindeanu susţine alegerile anticipate: „Trebuie să ne întoarcem la popor, acesta este mandatul pe care îl avem”

Întrebat dacă PSD ar vota un guvern minoritar format din PNL şi UDMR, Grindeanu a negat: „Noi avem decizii clare din acest punct de vedere, fără nuanţe. Răspunsul este extrem de scurt: Nu!”.

Grindeanu a reafirmat că PSD solicită alegeri anticipate. „Trebuie să ne întoarcem la popor. Ăsta este mandatul pe care noi îl avem, reconfirmat în diverse structuri de conducere ale PSD”, a adăugat deputatul.

El a dat asigurări că parlamentarii PSD vor fi prezenţi marţi la vot şi vor vota la vedere demiterea „acestui guvern incompetent”, cu excepţia deputatului Radu Popa, care este confirmat cu Covid sau a altor cazuri motivate, dacă acestea vor apărea.

Citeşte şi: Claudiu Năsui îl atacă pe Cîţu înainte de moţiunea de cenzură: „Pe ultima sută de metri face un cadou de rămas bun bugetarilor şi celor cu pensii speciale”