Moţiunea împotriva ministrului de Finanţe, respină. Teodorovici: Conţinutul acestei moţiuni este de toată jena

Dezbaterea moţiunii simple ''Eugen Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!'', iniţiată de 38 de senatori PNL şi USR şi depusă pe 8 aprilie în plenul Senatului, a fost respinsă.

RomaniaTV.net
06 mai 2019, 05:08
Moţiunea împotriva ministrului de Finanţe, respină. Teodorovici: Conţinutul acestei moţiuni este de toată jena

UPDATE: Moţiunea simplă ”Eugen Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!”, iniţiată de 38 de senatori de la PNL şi USR, a fost respinsă luni în plenul Senatului.

În favoarea moţiunii s-au exprimat 27 de senatori, 70 au votat împotrivă şi nouă s-au abţinut.

Votul din plenul Senatului, la această moţiune, a fost secret electronic.

UPDATE: Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, este de părere că moţiunea depusă împotriva sa la Senat are un conţinut ”de toată jena”, cu ”texte culese din mediul online”, şi nu aduce nicio valoare adăugată sau vreo propunere.

„Nu e vorba despre emoţii, vorbim despre un instrument legal de care poate uza Opoziţia. Dacă ne uităm la conţinutul acestei moţiuni, este de toată jena ca să nu spun altfel. Moţiunea de azi (din Senat, n.r.) este chiar într-o situaţie mai jenantă decât cea anterioară, de la Camera Deputaţilor. Dacă vă uitaţi pe textul pe care PNL şi USR l-au semnat sunt nişte texte din spaţiul online puse în această moţiune şi nimic altceva. Nu există nicio valoare adăugată, niciun fel de propunere, de soluţii dacă tot spun cei care spun că ar fi anumite probleme pe anumite zone de finanţe şi nu numai. Practic, o dorinţă de a face din nou scandal în mod nejustificat în zona publică, şi nimic altceva”, a declarat, luni, Teodorovici înainte de dezbaterile din Plenul Senatului pe moţiunea simplă iniţiată de PNL şi USR.

UPDATE: Din cei 136 de senatori şi-au anunţat prezenţa 85. Textul moţiunii este citit de senatorul Florin Cîţu, liderul grupului senatorilor PNL.

Ştirea iniţială:

Moţiunea simplă „Eugen Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!”, depusă de PNL şi USR pe 8 aprilie în plenul Senatului, urmează să fie dezbătută şi votată luni.

„Partidul Naţional Liberal împreună cu Uniunea Salvaţi România consideră că ministrul Eugen Teodorovici a dat destule dovezi de incompetenţă, a minţit destul şi a ameninţat destul. Prezenţa sa în continuare în fruntea Ministerului Finanţelor Publice pune România într-un pericol economic major şi într-o postură jenantă faţă de partenerii noştri europeni şi euroatlantici. Eugen Teodorovici nu mai poate fi ministrul Finanţelor Publice!”, se arată în moţiunea simplă depusă de PNL şi USR.

Comitetul liderilor grupurilor parlamentare din Senat a decis pe 15 aprilie, data la care a fost pentru prima oară programată moţiunea pentru dezbatere şi vot, amânarea pentru 6 mai a dezbaterii acestei moţiuni.

Senatorii PNL şi USR prezintă declaraţiile a 22 de români referitoare la ministrul de Finanţe.

„Moţiunea pe care o prezintă PNL şi USR reprezintă o premieră pentru politica românească. Este pentru prima oară în Parlamentul României când un partid politic face posibil ca vocea cetăţenilor acestei ţări, indiferent de vârstă şi ocupaţie, să fie auzită în Parlament. Ne-am gândit că ar fi cel mai potrivit ca, după doi ani de guvernare dezastruoasă PSD-ALDE, demisia ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să fie cerută direct de români. Domnul ministru trebuie să audă că trebuie să plece acasă de la românii cărora le-a afectat negativ viaţa prin declaraţiile şi măsurile luate. Suntem siguri că, în timp ce unii politicieni îi înjură şi agresează pe cei care au scris alături de noi, PNL şi USR, această moţiune, ministrul nu va avea curajul să o facă. (…) În finalul acestei moţiuni simple este clar atât pentru noi, Opoziţia, dar şi pentru cetăţenii acestei ţări că pentru domnul Eugen Orlando Teodorovici există doar o cale onorabilă de urmat: demisia”, se precizează în moţiune.