Moţiunea simplă pe deszăpezire va fi votată marţi. Nazare i-a oferit un cântar lui Şova

Moţiunea simplă 'Îmbogăţirea baronilor PSD-PNL sau reţeta teleînzăpezirii marca Ponta', iniţiată de PDL şi PP-DD la adresa ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, a fost dezbătută luni în plenul Camerei Deputaţilor, transmite Agerpres. În plus, ea va intra la vot în şedinţa de marţi.

RomaniaTV.net
24 feb. 2014, 18:45
Moţiunea simplă pe deszăpezire va fi votată marţi. Nazare i-a oferit un cântar lui Şova

Semnatarii moţiunii simple ‘Îmbogăţirea baronilor PSD-PNL sau reţeta teleînzăpezirii marca Ponta’ îi cer ministrului delegat Dan Şova să prezinte un raport complet privind costurile deszăpezirii în perioada 24 – 31 ianuarie, contractele care au fost încheiate şi procedura de licitaţie prin care acestea au fost atribuite.

De asemenea, autorii moţiunii cer Guvernului să reia proiectul de achiziţie a utilajelor de deszăpezire pentru reţelele europene rutiere, feroviare şi navale de pe teritoriul României prin fonduri europene nerambursabile, verificarea de către Corpul de Control al prim-ministrului a modului în care au fost încheiate contractele de deszăpezire şi demararea procedurilor pentru angajarea unui management privat, profesionist la CNADNR.

‘Această moţiune îi este dedicată domnului ministru al Marilor Proiecte şi eforturilor sale pentru a cântări cele 2,26 milioane tone de zăpadă. (…) Actualul guvern al României este meteo-sensibil. Acest fapt a fost deja demonstrat în asumarea propagandistică a unei creşteri economice extrem de fragile şi aproape în totalitate determinate de vremea bună pentru agricultură. A fost demonstrat şi în noiembrie 2013 în tentativa propagandistică a Guvernului de a transfera fonduri către administraţiile locale pentru a acoperi efectele unei ‘iminente perioade de geruri anormale, generate de mase de aer arctic”, susţin semnatarii moţiunii.

În cadrul dezbaterilor de luni, deputatul PDL Alexandru Nazare i-a oferit ministrului Dan Şova un cântar ‘cu care să cântărească zăpada’ şi i-a îndemnat pe deputaţii PNL să voteze alături de democrat-liberali moţiunea simplă pe tema deszăpezirii.

‘Am aici un cântar pe care i-l ofer domnului ministru şi cu care să cântărească zăpada de acum înainte, dar să se şi ocupe de deszăpezire, iar cei de la PNL să cântărească bine mâine (n.r. – marţi), poate vor să treacă în Opoziţie şi să voteze alături de noi această moţiune’, a spus Nazare.

La rândul său, Dan Şova i-a oferit deputatului PDL Alexandru Nazare calculele privind cantitatea de zăpadă strânsă la deszăpezire.

‘Am aici pentru domnul Nazare, am rugat inginerii care ştiu mai multă matematică decât la şcoala de dansuri şi bune maniere pe care a absolvit-o dânsul, cum se calculează cantitatea de zăpadă. Pentru că ştiu că nu o să fie interesat, am să îi las bolul cu enigma cum se calculează cantitatea de zăpadă pe masă, o luaţi şi puteţi să o publicaţi şi la dumneavoastră pe Facebook ca să afle toată lumea. Să ştiţi, cantitatea de zăpadă are la bază un calcul ingineresc simplu, care se bazează pe suprafaţa kilometrului pătrat deszăpezit, pe densitate, pe masa zăpezii, pe grosimea stratului de zăpadă în cod roşu, cod portocaliu, cod galben, lucruri simple. În cele 78 de zile de ministeriat mă aşteptam să le aflaţi’, a spus ministrul Şova, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii.

Liderul grupului parlamentar al PP-DD, Daniel Fenechiu, a citit de pe un panou pe care l-a adus în plenul Camerei Deputaţilor mai multe mesaje, unele dintre ele în rime, în susţinerea moţiunii simple.

‘Avem mai multe mesaje în susţinerea moţiunii: ‘Telenovela USL – ciolan prea mic, hoţi prea flămânzi’, ‘USL – am venit, am furat, ne-am desfiinţat’, ‘După 2 ani de minciună, USL e azi nebună’, ‘După 2 ani de furat, Crin şi Ponta au divorţat’, ‘Victor Ponta la Guvern, România în infern’, ‘Poporul cere demisia incompetenţilor’, a transmis Fenechiu.

De asemenea, deputatul PNL Mihai Lupu a declarat că moţiunea a fost un gest sortit eşecului încă de la început, el anunţând că liberalii vor vota împotrivă.