Moţiunile simple care îi vizează pe Tudorel Toader şi pe Eugen Teodorovici au picat UPDATE

Moţiunile simple pe Justiţie şi Finanţe, care îi vizează pe Tudorel Toader şi pe Eugen Teodorovici, au picat la vot în Camera Deputaţilor.

RomaniaTV.net
20 mart. 2019, 06:12
Moţiunile simple care îi vizează pe Tudorel Toader şi pe Eugen Teodorovici au picat UPDATE

UPDATE Camera Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici.

S-au înregistrat 108 voturi pentru moţiune, 154 voturi contra şi 18 abţineri.

Moţiunea simplă pe Finanţe, intitulată „Lăcomia pesedistă subminează economia naţională” şi iniţiată de USR, PNL şi PMP, a fost dezbătută luni.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, cu 126 de voturi „pentru”, 148 de voturi „împotrivă” şi două abţineri. 

_______

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, intitulată „Tudorel Toader şi PSD – ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie”, iniţiată de 91 de deputaţi de la PNL şi USR, a fost dezbătută în Camera Deputaţilor în urmă cu două săptămâni, dar, la vot, şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum, după ce deputaţii PSD au decis să nu participe.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, la acea dată, că există o stare de nemulţumire a parlamentarilor partidului la adresa ministrului Justiţiei. 

Săptămâna trecută nu a fost şedinţă de vot final în Camera Deputaţilor, astfel că votul pe moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei a fost amânat din nou.

Tot miercuri, Camera urmează să dea un vot şi pe moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, „Lăcomia pesedistă subminează economia naţională”, iniţiată de USR, PNL şi PMP. Dezbaterea acestei moţiuni a avut loc luni. 

„Nu am uitat de OUG 114, OUG-ul care a dat foc economiei României şi este nevoie ca miniştrii responsabili să răspundă în Parlamentul României. Vrem să dăm un semnal angajaţilor şi întreprinderilor româneşti că Parlamentul României va încerca, cel puţin, să repare, dacă nu să abroge, această ordonanţă toxică pentru economia României. Aceasta trebuie lăsată în pace să producă valoare în societate, trebuie lăsată în pace să aducă investiţii şi să aducă locuri de muncă, nu să fie sugrumată de revelaţiile unor oameni care visează noaptea şi a doua zi spun că economia este inamicul numărul unu al României”, a spus liderul deputaţilor USR, Cristina Prună, la depunerea moţiunii, potrivit Agerpres.

„Grupul PSD din Camera Deputaţilor va vota împotriva ambelor moţiuni simple împotriva celor doi miniştri din Guvernul PSD-ALDE”, a anunţat Alfred Simonis, liderul deputaţilor social-democraţi.