Motivare CSM: Onea şi-ar fi exercitat necorespunzător atribuţiile când ar fi clasificat probe

Publicat: Vineri, 01 Februarie 2019 13:03 // Actualizat: Vineri, 01 Februarie 2019 13:03 // Sursa: romaniatv.net

Fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi-ar fi exercitat necorespunzător atribuţiile în momentul în care ar fi clasificat probe, motivează Secţia pentru procurori a CSM decizia prin care a avizat favorabil revocarea din funcţie a acestuia.

"Din analiza motivelor invocate în adresa (...) a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, rezultă indicii cu privire la faptul că domnul procuror Lucian Gabriel Onea şi-ar fi exercitat necorespunzător atribuţiile specifice funcţiei, încălcând dispoziţiile articolului 33 din Legea 182/2002, care stipulează că este interzisă clasificarea ca interes de serviciu a informaţiilor care, prin natura sau conţinutul lor, sunt destinate să asigure informarea cetăţenilor asupra unor probleme de interes public sau personal, întrucât accesul la justiţie nu poate fi îngrădit. În aplicarea articolului 6 din Legea 304/2004, precum şi a principiilor care guvernează procesul penal, actele întocmite de organul de urmărire penală în cursul procesului penal nu pot fi clasificate în ceea ce priveşte mijloacele de probă administrate", notează Secţia în motivarea deciziei, conform Agerpres.

De asemenea, arată sursa menţionată, Secţia pentru procurori reţine că privitor la sesizarea organelor de urmărire penală nu se regăseşte posibilitatea ca organul de urmărire penală să clasifice sesizarea primită.

"Nici în legătură cu probele, mijloacele de probă şi procedeele probatorii legea nu reglementează vreo situaţie în care procurorul poate fi îndreptăţit să clasifice o declaraţie de martor sau alt gen de declaraţii", se precizează în document.

Prin urmare, arată Secţia, se apreciază că nici printr-un act normativ infralegal, de genul ordinului sau dispoziţiei, nu se poate dispune clasificarea unui mijloc de probă administrat în cursul urmăririi penale.

Totodată, Secţia pentru procurori a reţinut faptul că apariţia în mass-media a unor articole privind modalităţile prin care Lucian Onea ar fi înţeles să îşi îndeplinească atribuţiile specifice funcţiei este de natură să influenţeze în mod negativ percepţia opiniei publice asupra întregii activităţi a DNA Ploieşti.

Pe 15 ianuarie, Secţia pentru procurori a CSM a admis, marţi, cererea DNA privind revocarea din funcţia de procuror a fostului şef al DNA Ploieşti Lucian Onea, cercetat pentru mai multe infracţiuni într-un dosar aflat la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Călin Nistor, care exercită atribuţiile de procuror-şef al DNA, a cerut CSM, pe 10 ianuarie, avizul de revocare din funcţie a procurorului Lucian Onea.

loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CSM dna Lucian Onea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 feb 14:14
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Poporul roman nu mai dispare cand e ajutat sa-si faca viata frumoasa in cariera si cand e sanatos ,ca la petreceri se duc sa le cante lautarii cand au concediu legal, de la munca.
03 feb 13:41
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Din cauza refuzurilor prea multe,a stresului si a problemelor e nevoie sa-ti inneci amarul fumand asa ca nu prea mai exista posibilitatea sa socializezi ca nu poti sa stai langa oameni mirosind urat.
03 feb 13:34
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Mijlocul principal impotriva virusului AH1N1 aici e usturoiul.
03 feb 13:22
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
Mi-a cantat si mie o doamna Maria la Ivesti,chiar mai multe si viata mea a ramas la fel de urata.
02 feb 20:35
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Nu cred ca i-ar conveni domnului sa-i ia cineva pensia pe o luna numai intr-o faza ,pe motiv ca s-a enervat.
02 feb 20:22
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
La cearta omul spune vorbe grele.Isi fac cumparaturile din bani asupra carora nu au dreptul,ii fura sub diferite pretexte,cu forta sau prin santaj.Nu face nimic cu banii aia ca nu i-a dat Dumnezeu lui,sunt luati cu viclenie.
02 feb 20:21
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Dumnezeu a zis ca omul e obligat sa lucreze ca sa manance nu a zis sa traiasca din vorbit.Cuvantul Domnului e obligatia de a lucra ca sa ai ce-ti trebuie ,nu sa traiasca din vorbitul propriu-zis ,acesta este doar o abilitate normala,in acest sens.
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H