Motivarea deciziei în cazul jandarmeriţei bătute pe 10 august: „Şi-a asumat o meserie cu astfel de riscuri”

Judecătorii Sectorului 1 arată în motivarea prin care au stabilit pedepse cuprinse între un an şi doi ani şi opt luni cu suspendare pentru bărbaţii care au agresat-o pe femeia jandarm Ştefania Nistor, că faptele acestora denotă violenţă iar victima lor a fost prejudiciată atât fizic cât şi moral.

RomaniaTV.net
03 mart. 2020, 08:56
Motivarea deciziei în cazul jandarmeriţei bătute pe 10 august: „Şi-a asumat o meserie cu astfel de riscuri”

Ştefania Nistor, jandarmeriţa care a fost agresată în timpul protestului din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei, a cerut în civil 100.000 de euro, daune morale şi materiale, dar instanţa a stabilit o sumă mult mai mică, doar 10.000, decizie pe care o explică în motivare.

„Persoana vătămată nu a suferit intervenţii chirurgicale, nu a necesitat pentru vindecare un număr ridicat de zile de îngrijiri medicale, a putut reveni repede în activitate şi nu a suferit prejudicii fizice permanente. Apreciază că vârstă persoanei vătămate Nistor Ştefania, de doar 23 de ani la momentul agresiunii, şi împrejurarea că această nu avea o bogată experienţă profesională, ci se află la începutul carierei, au contribuit la perceperea evenimentului traumatic, în sensul că în mod evident partea civilă a resimţit temerea că ar putea fi şi pe viitor agresată în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu”, se arată în documentul citat de Stiripesurse.ro.

Cei șapte agresori ai femeii jandarm de la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei au fost condamnați de magistrații Judecătoriei Sectorului 1 la închisoare cu suspendare pentru ultraj.

Pedepsele dispuse de instanță sunt cuprinse între 1 an și 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare. Decizia poate fi atacată. Doi dintre aceștia au fost condamnați și pentru uz de armă fără drept, cei care au furat arma Ștefaniei Nistor.

Instanța a mai dispus ca inculpații să presteze muncă în folosul comunității în cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, la Administraţia Cimitirelor sau Crematoriilor Umane sau în cadrul Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare sau la Arhiepiscopia Bucureştilor.

Citeşte şi: Tribunalul Bucureşti judecă cererea procurorilor de arestare a lui Mario Iorgulescu