Motivarea judecătorului în cazul şoferiţei din Iaşi care a învins radarul poliţiei în instanţă cu ajurorul cailor

Publicat: Vineri, 22 Aprilie 2016 10:00 // Actualizat: Vineri, 22 Aprilie 2016 10:07 // Sursa: romaniatv.net

Judecătorul, care s-a ocupat de cazul femeii din Iaşi care a dat în judecată poliţia după ce radarul a surprins-o în timp ce rula cu trei viteze diferite într-o secundă, spune că aparatul nu avea cum să funcţioneze deoarece este imposibil ca cei doi cai surprinşi să aibe o viteză de 104 kilometri pe ora, aşa cum arata aparatul poliţiştilor.

Foto: ziaruldeiasi.ro

Şoferiţa a dat în judecată poliţia rutieră care i-a luat permisul şi a amendat-o cu aproape o mie de lei pentru că ar fi gonit nebuneşte pe şosele. Ea a contestat procesul verbal pe motiv că într-o singură secundă maşina ei a fost surprinsă rulând cu 101 kilometri pe oră, apoi cu 61 de kilometri pe oră, ca după câteva sutimi de secundă să ajungă la 99 de kilometri pe oră.

În aceleaşi documente înaintate instanţei susţine că pe imaginile radarului, doi cai care stau pe marginea şoselei ar alerga cu 104 kilometri pe oră.

Judecătorul a dat câştig de cauză femeii deoarece spune că aparatul poliţiştilor nu avea cum să funcţioneze corect. Din acest motiv, magistratul consideră că proba folosită de poliţişti împotriva şoferiţei amendată pentru depăşirea vitezei nu a putut fi luată în calcul.

„Mai mult, din modul de înregistrare făcută de aparatul radar în momentul constatării contravenţiei de către agentul constatator ar rezulta că acesta prezintă o serie de grave deficienţe în condiţiile în care imaginea este neclară, iar vitezele înregistrate variază nejustificat la intervale de timp foarte mici. De exemplu, din înregistrarea cu câteva secunde înainte de apariţia autoturismului condus de petent deşi nu apare niciun autovehicul în cadrul sunt înregistrate diferite viteze de deplasare între care există diferenţe mari. În aceste condiţii, instanţa constată că există dubii serioase asupra calităţii înregistrării efectuate cu aparatul radar în situaţia petentei", se arată în motivarea judecătorilor, potrivit ziaruldeiasi.ro. 

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei ieşene nu a dorit să comenteze situaţia: „Este o decizie a instanţei şi nu o comentăm".

Citeşte şi Culmea vitezei: Un radar din Iaşi a surprins cai care mergeau cu peste 100 de kilometri la oră

 
loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cai judecător politie radar sentinţă soferita iasi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 apr 10:18
... Judecătorul, care s-a ocupat de cazul femeii din Iaşi care a dat în judecată poliţia după...
22 apr 10:08
...ce rula cu trei viteze diferite într-o secundă, spune că aparatul nu avea cum să funcţioneze deoarece este imposibil ca Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8750
RON
28 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H