Motivarea ULUITOARE a unei judecătoare care a decis arest la domiciliu în cazul sechestrării şi violării unei minore: „Faptele, deşi reprobabile, nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare”

Judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila a motivat în termeni bizari decizia din 22 decembrie 2020 prin care a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate timp de 8 luni

12 feb. 2021, 20:29
Motivarea ULUITOARE a unei judecătoare care a decis arest la domiciliu în cazul sechestrării şi violării unei minore: „Faptele, deşi reprobabile, nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare”

Motivarea incredibilă a atras atenţia Inspecţiei Judiciare, care a anunţat că a luat act de informaţiile apărute în spaţiul public privind instrumentarea unei cauze de la Judeătoria Brăila şi s-a decis sesizarea din oficiu pentru a se stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare.

„Cu titlul de exemplu, instanţa de fond a considerat că un atentat terorist care să genereze victime multiple, un omor care să stârnească frică generală ar putea justifica măsura arestării preventive. În prezenta cauză, faptele inculpatului, deşi reprobabile nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacţie a societăţii din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viaţa, existenţa în vreun fel. Nu au existat ieşiri în stradă, proteste în presă”, conform documentului prezentat de G4Media.

Motivarea judecătoarei care a schimbat arestul preventiv cu cel la domiciliu, în ciuda deciziei Tribunalului Brăila

Deşi pe 23 decembrie 2020, Tribunalul Brăila i-a invalidat decizia de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pe 8 februarie 2021, completul 9 Penal CPF de la Judecătoria Brăila, al cărei titular e judecătoarea CristinaCoarnă, a luat aceeaşi decizie de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Decizia judecătoarei Coarnă din 8 februarie 2021 nu este definitivă, urmând ca Tribunalul Brăila să judece contestaţia parchetului pe 15 februarie 2021.

Potrivit Adevărul.ro, Gheorghe Dima, un bărbat de 32 de ani, din judeţul Bacău, ar fi ţinut sechestrată o minoră de 13 ani timp de 8 luni şi ar fi violat-o în mod repetat. Dima era concubinul surorii fetei.

Citeşte şi: Dorin Dumitran, despre monstrul din Caracal: Gheorghe Dincă a mărturisit în 33 de pagini cum le-a chinuit pe Luiza şi Alexandra