Motive de îngrijorare ale părinţilor secolului XXI

Parintii secolului XXI isi fac multe griji legate in special de influenta pe care tehnologia o are in viata copiilor lor. Se tem ca micutii lor pot deveni singuratici pentru ca stau tot timpul in fata calculatorului sau ca nu mai invata sau nu-si mai bat capul cu temele pentru ca au internetul la dispozitie si pot copia informatia, fara ca ei sa si incerce s-o inteleaga. Insa, desi aceste griji sunt normale, lucrurile pot fi indreptate cu usurinta.

RomaniaTV.net
05 dec. 2014, 20:47
Motive de îngrijorare ale părinţilor secolului XXI

1. Copiii se izoleaza din punct de vedere social

Daca stau tot timpul cu mobilul sau cu mouse-ul in mana pot avea probleme din punct de vedere social dar si al obezitatii. Daca esti ingrijorat de asta, vorbeste cu copilul tau in legatura cu motivul pentru care petrece atat de mult timp singur (daca este prins de un joc video stabileste-i o perioada limitata in care poate sa se joace in timpul zilei).

Daca este obsedat de un nou joc, cu ce activitati in aer liber l-ai putea tenta. De asemenea, aminteste-ti ca tehnologia ne permite sa comunicam in moduri ceea ce este un lucru bun.

Pana la urma, dupa ce ai invatat sa scrii si sa citesti, asta nu te-a impiedicat sa te intalnesti cu prietenii fata in fata.

2. Folosesc abrevieri cand scriu

Potrivit unui studiu realizat de catre Universitatea Coventry, lucrurile nu sunt deloc asa. De fapt, folosirea abrevierilor este asociata cu abilitati bune de scriere, pentru ca necesita din partea copilului intelegerea limbii pentru a folosi astfel cuvintele.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.


loading...
Partenerii noștri