MOTIVE pentru care este important să iei micul dejun

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Iată câteva motive care te vor convinge să iei micul dejun în fiecare zi.

27 oct. 2014, 15:17
MOTIVE pentru care este important să iei micul dejun

1. Ai mai multa energie. Micul dejun ofera corpului nostru substantele nutritive de care are nevoie pentru a functiona la nivel optim. Oamenii care nu iau micul dejun au mult mai putina energie decat cei care o fac, potrivit perfecte.ro.

2. Te concentrezi mai usor. Oamenii care nu servesc micul dejun au probleme cu concentrarea. Cei care iau micul dejun se concentreaza mult mai usor si isi indeplinesc mai repede si mai bine sarcinile la serviciu.

Citeşte şi Greşeli pe care le faci la micul dejun, care îţi distrug ziua şi îţi afectează organismul

3. Te simti mai bine. Foamea poate cauza schimbari ale dispozitiei si iritabilitate. La fel se intampla si atunci cand sari peste micul dejun. Oamenii care iau micul dejun tind sa fie mai putin iritati decat cei care n-o fac. In plus, au o stare de spirit mai buna.

4. Esti mai supla. In pofida unei prejudecati generale, saritul peste micul dejun iti saboteaza dieta, nu o ajuta. Cei care nu iau micul dejun tind sa manance mai mult la urmatoarea masa sau sa ciuguleasca gustari pline de calorii pentru a scapa de senzatia de foame. Mai multe studii au demonstrat ca oamenii acumuleaza mai multa grasime corporala atunci cand mananca mai putine mese mari decat daca ar manca acelasi numar de calorii sub forma mai multor mese mici.

Citeşte şi Cele mai sănătoase alimente pentru micul dejun