Motive pentru care trebuie să consumi zilnic polen crud

Polenul este un stimulent al tuturor functiilor vitale ale organismului, este un excelent tonic, energizant, vitaminizant si mineralizant care combate si cele mai rebele stari de oboseala si de slabiciune, inlaturand surmenajul fizic si intelectual.

14 apr. 2015, 07:25
Motive pentru care trebuie să consumi zilnic polen crud

1. Combate stresul si depresiile. El este indicat si persoanelor cu anemie sau astenie, mai ales daca este asociat si cu laptisor de matca. Prin consumul de polen crud se poate combate stresul, inlatura nervozitatea si iritabilitatea, depresiile nervoase, neurastenia. Consumul constant de polen crud reda optimismul, calmeaza si este recomandat in caz de insomnii, scrie sanatate.bzi.ro.

2. Stimuleaza capacitatea intelectuala. Imbunatateste activitatea creierului, fiind foarte util persoanelor care desfasoara munca intelectuala, deoarece le creste capacitatea de lucru si scade fenomenele de oboseala.

3. Mentine sanatatea oaselor, previne osteoporoza. Flavonoidele din polen contribuie la diminuarea pierderii de calciu din oase, prevenind osteoporoza, in vreme ce calciul si vitamina D, pe care le contine in cantitati importante, sunt implicate in intretinerea tesutului osos. Cura cu polen este recomandata deci copiilor bolnaviciosi, rahitici sau cu tulburari de crestere, conducand la o ameliorare rapida si semnificativa a starii lor.

4. Previne bolile de inima si tulburarile circulatorii. Polenul regleaza colesterolul,combate in mod eficient ateroscleroza, regleaza ritmul cardiac, calmeaza ametelile, palpitatiile si angina pectorala, fortifica reteaua capilara si este eficient in flebite si impotriva varicelor. Este recomandat in caz de hemoragii si fragilitate capilara.

5. Remediu in boli de ficat. Are un efect exceptional asupra ficatului, fiind practic de nelipsit in tratamentul oricarei afectiuni hepatice, inclusiv in hepatitele virale cronice( alaturi de pastura, laptisor de matca si propolis).

6. Regenereaza flora intestinala. Prin continutul de lactobacili deosebit de util pentru regenerarea florei intestinale din tractul digestiv. Este un reglator perfect al functiilor digestive si intestinale, vindecand atat constipatiile, cat si anumite tipuri de diaree persistente, enterite, enterocolite, colibaciloze si diverse infectii intestinale si, in particular, pentru tratamentul bolii Crohn si a colitelor ulceroase.

Citeşte şi POLENUL, benefic pentru tenul predispus la acnee