Motive reale pentru care relaţiile se destramă

Relatiile de iubire incep frumos, dar de cele mai multe ori se destrama nu din cauza unor argumente reale, ci din cauza scenariilor lipsite de fundament pe care ni le construim in mintea noastra. Potrivit psihologilor, certurile din cuplu si despartirile se produc atunci cand gandurile de nesiguranta, insotite de imaginatie si iluzii, au preluat controlul asupra vietii noastre.

09 iun. 2016, 20:02
Motive reale pentru care relaţiile se destramă

Psihologul Alexandru Plesea, cunoscut opiniei publice drept „Antrenorul Mintii”, considera ca lipsa de incredere in sine proiecteaza nesiguranta atat in relatie, cat mai ales in partener, iar de aici rezulta ganduri imaginative despre inselat, de mintit, sentimente diverse necongruente etc. Specialistul si trainerul in programare neuro-lingvistica (NLP) afirma ca mintea umana care traieste in nesiguranta, genereaza 4 ganduri distructive, care afecteaza atat de mult relatiile de cuplu incat despartirea devine iminenta.

Acestea sunt:

Nu mai incerca sa citesti gandurile partenerului

Multe dintre probleme sociale sau de cuplu apar atunci cand credem cu tarie ca avem puterea sa citim gandurile celor din jur si astfel incepem sa facem presupuneri nefondate. Acesta este motivul pentru care incepem sa ne umplem mintea cu banuieli si false credinte despre partenerul de viata, iar intreg procesul genereaza sentimente de stres si nesiguranta. „Ca sa putem fi fericiti intr-o relatie, e nevoie sa invatam ca acele banuieli nefondate pot fi spulberate foarte usor prin comunicare. Nu, nu avem puterea de a citi ce este in mintea oamenilor, dar avem o putere si mai mare, si anume respectul pe care trebuie sa-l avem pentru intimitatea celuilalt. Cu totii avem dreptul la ganduri intime, pe care sa le tinem doar pentru noi.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO